Crna hronika

Ulcinjska rivijera: Krivična prijava protiv novinarke Kurira

„Ulcinjska rivijera“ podnijela je krivičnu prijavu protiv novinarke Kurira Marije Dejanović. U prijavi se navodi da je novinarka neovlašćeno snimala i objavljivala fotografije njihove gošće, poznate beogradske glumice Danice Maksimović, koja boravi na Adi Bojani.
Ulcinjska rivijera: Krivična prijava protiv novinarke Kurira
Portal AnalitikaIzvor

“Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore i članovima 174. i 175. nije dozvoljeno neovlašćeno fotografisanje i objavljivanje portreta ili snimka na bilo kom javnom ili privatnom mjestu. Podsjećamo da se ovdje radi ne o uobičajenoj već o nudističkoj plaza.” piše u saopštenju „Ulcinjske rivijere“. U toj kompaniji smatraju da fotografisanje nekoga ko je na nudističkoj plaži nije novinarstvo već čist voajerizam.

“ Voajerizam i pravljenje paparaco fotografija na nudističkim plažama svuda u svijetu je zabranjeno pa tako i na Adi Bojani. Mi našim gostima garantujemo privatnost, što jeste teško u današnje vrijeme, jer svaki gost ima sa sobom telefon, a nikome na čelu ne piše da ga neće i zloupotrijebiti “dodaje se u saopštenju. Navodi se da je zbog brutalnog ugrožavanja privatnosti na nudističkoj plaži, poznata glumica reagovala na licu mjesta, a reagovalo je i obezbjeđenje. - Ali i pored svih reakcija fotografije su dospjele na naslovnu stranu Kurira.

Uredništvo tvrdi kako je glumica napala novinarku Kurir je objavio kako je glumica Danica Maksimović na Adi Bojani, zajedno s obezbjeđenjem, fizički napala njihovu novinarku Mariju Dejanović.

“Danica Maksimović i njen suprug, već nekoliko dana borave na Adi Bojani. Ekipa Kurira ih je zatekla na plaži. Kako su naša novinarka i fotoreporter tamo bili na zadatku, fotografisali su Maksimović kao javnu ličnost na javnom mjestu. Međutim, poznatu glumicu je to toliko razbijesnilo, da je uz podršku obezbjeđenja napala našu ekipu, grubo udarila novinarku preko usta i razbila joj telefon “ piše u Kuriru. Dodaje se da je obezbjeđenje, protivno zakonu i propisima, obrisalo fotografije iz njenog mobilnog, uz najodvratnije psovke, grube reči i prijetnje.

Pobjeda

Portal Analitika