Košarka

Crna Gora pobjednik turnira u Šenženu

B seniorska reprezentacija Crne Gore pobjednik je turnira u kineskom Šenženu - izabranici Zvezdana Mitrovića savladali su domaću ekipu Dongguan New Century Leopards 85:82 (18:18, 16:10, 21:33, 30:21).
Crna Gora pobjednik turnira u Šenženu
Portal AnalitikaIzvor

Junak pobjede bio je Nikola Žižić koji je pogodio trojku sa zvukom sirene i to sa više od polovine terena, što je donijelo pobjedu i trofej u Šenženu. Naša reprezentacija u polufinalu turnira u Šenženu slavila je protiv Novog Zelanda 83:68, dok je kineski tim Dongguan New Century Leopards do finala stigao trijumfom protiv Kameruna.

Tri igrača imala su dvocifren učinak u finalnom meču – Radosav Spasojević je bio najefikasniji sa 21 poenom, Nikola Korać je postigao 18, dok je Mašan Vrbica meč završio sa učinkom od 12 poena.

Crna Gora na prvom turniru u Kunšanu doživjela je tri poraza - od domaćina Kine (65:49), B tima Francuske (89:68) i B tima Njemačke (72:47), ali je ostavila znatno bolji utisak i upisala dva trijumfa na turniru u Šenženu.

Turniri u Kunšanu i Šenženu bili su prilika da se selektor Mitrović uvjeri u formu igrača koji su na spisku, a koji bi u narednom periodu mogli da se nađu među kandidatima za A tim.

Portal Analitika