Ostalo

Herceg Novi ispratio čak 21-og olimpijca u Rio

U crnogorskoj olimpijskog delegaciji na predstojećim 31. Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće čak 21 Novljanin, a njih devetoro će se takmičiti i predstavljaće ovaj grad i državu kroz četiri sporta: jedrenje, vaterpolo, plivanje i tenis. Herceg Novi zato treba da postane prepoznat kao grad olimpijaca, poručeno je sa svečanog ispraćaja u parku Boka.
Herceg Novi ispratio čak 21-og olimpijca u Rio
Portal AnalitikaIzvor

Uz najljepše želje za uspjeh, za njih koji su u Novom odrasli, postali ljudi i vrsni sportisti, kao i članove crnogorske olimpijske delegacije, lijepe želje su uputili pored opštinskih zvaničnika i  članovi porodica, prijatelji, građani.

Crna Gora je u Londonu na Oplimpijadi bila druga država po broju takmičara u odnosu na broj stanovnika, a u Riju se očekuje da bude tako.

 Svi Novljani i cijela Crna Gora diče se olimpijcima koji su su do sada ovjenačani više pita najvećim priznanjima u sportskoj karijeri. Herceg Novi je zaista olimpisjki grad. Još daleke 1896. godine poznati arhitekta, koji je projektovao hotela Boka, Dječji dom Mladost, Momčilo Tapavica, postao je prvi čovjek slovenskog porjekla koji je osvojio medalju na prvoj Olimpijadi modernog doba u Atini – podsjetila je predsjednica Opštine, Nataša Aćimović.

Sin Tapavice je bio golman Jadrana, a ćerka Jasna među vodećim teniserkama u gradu. Kada je odselio za Argentinu, priča se da je Tapavica jedreći morima Južne Amerike na svojoj jedrilici nosio zastavu Jadarana iz Herceg Novog:

– Ništa nije slučajno i naši sportisti idu ka južnoameričkim morima. Idu da osvoje nova olimpijska odličja i rekorde i da ime naše zemlje i grada još jednom upišu na spisak najboljih – poručila je Aćimović.

Riječi podrške uputila je i direktorica TO Bojana Blagojević uz zahvalnost što će članovi olimpijskog tima iz Novog biti najbolji ambasadori  zemlje u Riju.

 

radiojadran.com

Portal Analitika