Košarka

Crna Gora u polufinalu čeka Hrvate

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore pobjedom nad Poljskom 63:51 plasirala se u polufinale EP B divizije u Grčkoj i tako bez poraza stigla do prilke da se bori za ulazak u najelitniji rang.
Crna Gora u polufinalu čeka Hrvate
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prve četvrtine Dubljevićevi izabranici imali su prednost 16:12 (prethodno je bilo 16:9, što je u prvom dijelu utakmice bila najveća razlika).

Veoma rano u problem sa faulovima ušao je novi centar Budućnosti i Mlade selekcije Zoran Nikolić, ali su ga odlično mijenjali na parketu Ilić, Baćović, Radunović i povremeno Hadžibegović u reketu.

Sjajna partija i Miloša Krivokapića koji je u ključnim momentima poentiraoza svoj tim. Šta reći za petra Popovića, koji je bio kao i uvijek, na očekivanom nivou, Aleksa Ilić bio je neprikosnoven u skoku, čak 15 ih je upisao krilni košarkaš iz Nikšića.

Vratimo se samom toku susreta…

Poljaci su nakon -7 uspjeli u drugom periodu, koji je bio kritičan za Dubljevićeve momke da se vrate i povedu sa 27:26, pa potom 30:31 nakon čega je selektor Crne Gore reagovao prvim tajm-autom.

Na poluvremenu su Popović i drugovi uspjeli da povrate prednost i serijom 5:0 odu na pauzu između dva poluvremena sa +4 (35:31).

Na početku drugog poluvremena ponovo silovito kreću Crnogorci, prednost je rasla do 45:33, ali su Poljaci imali i više nego iznenađujuće dobar povratak. Nakon 30 minuta bilo je 47:45, serijom 12:2.

Poslednja četvrtina ponovo je bila u znaku Crne Gore… Ovog puta ne od samog početka, već nakon pet minuta igre.

Pobijali su led plejmejkeri Popović i Krivokapić, te Crnu Goru odveli na 53:45 i tu se već moglo pretpostaviti da će trijumf otići neporaženom timu na prvenstvu.

Nevjerovatnom odbranom i velikom borbom izabranici Dušana Dubljevića dobili su i prelomili ovu utakmicu, jer su u poslednjih deset minuta primili samo šest poena.

Superkosarka.com

 

Portal Analitika