Crna hronika

UP: Hapšenje Zindovića uslijedilo nakon mjeseci operativne saradnje

Nakon višemjesečne i intenzivne operativne saradnje Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Crne Gore i nadležnih policijskih službi Republike Srbije, na osnovu razmijenjenih operativnih informacija crnogorske policije sa Upravom kriminalističke policije Beograd, izvršeno je lociranje i identifikacija Jovice Zindovića i 21. jula 2016. godine uslijedilo je njegovo hapešnje u jednom ugostiteljskom objektu na Novom Beogradu, saopštila je Tamara Popović, savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a, povodom hapšenja Jovice Zindovića u Srbiji po potjernici NCB Interpol Podgorica.
UP: Hapšenje Zindovića uslijedilo nakon mjeseci operativne saradnje
Portal AnalitikaIzvor

Ona je navela da je nakon hapšenja izvršen pretres stana u kojem je boravio Zindović i tom prilikom u stanu su pronađeni: falsifikovana dokumenta na drugo ime sa fotografijom Jovice Zindovića; jedna automatska puška; hekler sa prigušivačem; tri pištolja; pet pancira; novac u iznosu 82.000 eura i 500 grama upakovane praškaste materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain.

- Identitet Jovice Zindovića zvanično je potvrđen danas, od strane kolega u Srbiji, nakon što su službenici crnogorske policije sa njima razmijenili određene materijale. Jovica Zindović, star 39 godina, rođen u Pljevljima je lice koje se nalazilo u bjekstvu - navodi se u saopštenju UP.

Zindović je, podsjećamo, 07. oktobra 2015. godine, prilikom posjete odobrene od strane ZIKS-a, pobjegao iz porodične kuće u Mojkovcu. NCB Interpol Podgorica je istog dana, shodno obraćanju policiji od strane direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, raspisao međunarodnu potjernicu za Zindovićem, radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 3 mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Odmah nakon bjekstva, službenici Sektora kriminalističke policije su preduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska i lišenja slobode odbjeglog Jovice Zindovića, a budući da su saznanja ukazivala na to da je njegovo bjekstvo bilo planirano i organizovano, te da je bjegunac ilegalnim putem napustio Crnu Goru, za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Po raspisivanju međunarodne potjernice od strane NCB Interpol Podgorica, nadležne službe Sektora kriminalističke policije su preduzimale opsežne i vrlo intenzivne operativne aktivnosti ciljane potrage, u cilju lociranja traženog lica i njegovog lišenja slobode.

Najintezivnije operativne aktivnosti vršene su putem međunarodne policijske saradnje na međunarodnom planu posredstvom NCB Inteprol Podgorica sa određenim brojem zemalja članica Interpola, u cilju razmjene operativnih informacija od značaja za ciljanu potragu.

Višemjesečnim aktivnostima preduzimanim kroz istragu u vezi ciljane potrage za Zindovićem, kodnog naziva „Pandora“, razmjenjivane su informacije i ostvarena je kontinuirana međunarodna policijska saradnja crnogorske policije sa kriminalističkim službama Srbije.

 

Portal Analitika