Politika

Lekić: Đukanović ne treba da ocjenuje rad opozicionih ministara

Rad opozicionih ministara ne treba da ocjenjuje predsjednik Vlade, Milo Đukanović, već će to uraditi crnogorska javnost i partije koje su odlučivale o njihovom izboru, kazao je predsjedik DEMOS-a, Miodrag Lekić.
Lekić: Đukanović ne treba da ocjenuje rad opozicionih ministara
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je u četvrtak na sjednici Vlade kazao da su neka ministarstva u ozbiljnom nedostatku, i ti resori radiće i u avgustu kako bi nadoknadili propušteno.

“Očekivanu nespremnost da nešto uradi po pitanju velikog broja dokaza korupcije i kriminala u državnoj administraciji koje su otkrili opozicioni kontrolori, premijer jeftinim političkim trikom prikriva navodnim ocjenjivanjem ministara”, naveo je Lekić u saopštenju.

Kako je kazao, ako je Đukanoviću do ocjenjivanja, neka ocjenjuje kadrove iz svoje partije.

“Tu će imati dosta posla, od kriminalnih vođa i grupa do onih iz specijalnih službi zaduženih za pritiske i podmetanja na još malo nezavisnih institucija, kao što je specijalno tužilaštvo”, ocijenio je Lekić.

On smatra da bi glavni zadatak Đukanovića bio da iskontroliše samog sebe “kao osobu koja se ovdje i na međunarodnom planu tretira kao najodgovorniji za sliku Crne Gore kao mafijaške države”.

Prema riječima Lekića, ministri iz opozicionih redova će nastaviti da javno demontiraju korumpirano-kriminalne segmente u državnim institucijama i da, kao odgovorne ličnosti, doprinesu funkcionisanju sistema na principima pravne države.

“A njihov rad, kao i svih drugih koji su angažovanih po Lex specijalisu će ocjenjivati crnogorska javnost i stranke koje su jedino i odlučivale o njihovom izboru”, poručio je Lekić.

Izvor: Mina

Portal Analitika