Društvo

Rodić: Katnić ne odgovara onima koji i dalje žele da diriguju tužilaštvom

Advokat Goran Rodić kazao je da informacije koje je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić iznio na jučerašnjoj sjednici Odbora za antikorupciju, o nuđenju mita tužiocima i članovima njegove porodice, ne znače da se takve stvari nijesu ranije događale, ali da su sada prvi put iznešene u javnost od strane rukovodilaca tužilaštva.
Rodić: Katnić ne odgovara onima koji i dalje žele da diriguju tužilaštvom
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, to je dokaz da novi ljudi pokušavaju da unesu promjene u dosadašnji rad tužilaštva.

„Problemi oko formiranja i organizacije strukture potrebne za rad Specijalnog tužilaštva tokom protekle godine, zatim konkretni predmeti koji su efikasno okončani, ali i drugi na kojima se radi, potvrđuju promjene u radu tužilaštva. To ne odgovara onima koji su zainteresovani da tužilaštvo ostane organ kojim se očigledno ranije dirigovalo“, rekao je kratko Rodić za Portal Analitika.

Podsjećamo, Katnić je juče na sjednici Odbora za antikorupciju opisao pokušaj da se njegovoj supruzi podmetne mito.

Kazao je i da je protiv tužilaštva vođen rat, tako što su tužiocima nuđene razne povlastice, poput školovanja djece u inostranstvu i zapošljavanja.

Katnić je na sjednici ocijenio i da je ozbiljno ugrožavanje bezbjednosti svjedoka saradnika još jedan aspekat ''specijanog rata'' protiv tužilaštva.

Portal Analitika