Fudbal

“Milioneri” stvaraju moćan tim

Borusija iz Dortmunda planira mnogo ozbiljnije da se uključi u šampionsku trku u Njemačkoj. Zbog toga su “milioneri” znatno pojačali svoj napad.
“Milioneri” stvaraju moćan tim
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Novi član tima iz Dortmunda, kako prenose sportski portali, je njemački reprezentativac Andre Širle. Doskorašnji ofanzivni vezista Volfzburga potpisao je ugovor do 30. juna 2021. godine.

“Širle je njemački reprezentativac sa izuzetnim potencijalom. Iako ima samo 25 godina, posjeduje veliko međunarodno iskustvo. Njegov kvalitet će biti dragocjen za naš tim”, rekao je sportski direktor Borusije, Mihael Zorc.

Njegova statiskika je impresivna, jer je odigrao 174 utakmice u Bundesligi na kojima je postigao 48 golova. Zapaženu ulogu je imao i u reprezentaciji Njemačke za koju je odigrao 55 utakmica postigavši 20 pogodaka. Sa “pancerima” je prije dvije godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Borusija je jedan od najboljih klubova u Evropi. Iz ličnog iskustva znam koliku moć može da razvije uz podršku navijača. Vjerujem da ću sa Borusijom ostvariti velike uspjeh”, rekao je Širle.

Ovo je drugo veliko pojačanje Borusije za dva dana, jer je juče Mario Gece potpisao četvorogodišnji ugovor.

Portal Analitika