Politika

Ćetković: Šavnik - ostavite svaku nadu vi koji ulazite

Zajedno sa ostatkom Crne Gore, Šavnik zaslužuje da sjećanje na Dan oslobođenja od fašizma proslavi oslobođen i od DPS-a. Koračajući kroz sedmu deceniju oslobođene zemlje, danas zbog branitelja posljednjeg totalitarnog sistema u Evropi, i u Šavniku većinski broj građana vapi za ličnom, političkom, ekonomskom slobodom, slobodom djela i misli, saopštio je predsjednik OO SDP Šavnik Miodrag Ćetković.
Ćetković: Šavnik - ostavite svaku nadu vi koji ulazite
Portal AnalitikaIzvor

- Iako je DPS u potpunosti privredno i ekonomski uništio Šavnik, raselio Drobnjake i Uskoke, te se broj stanovnika u ovoj opštini višestruko smanjio, tako da ih sada nema ni hiljadu, on je koristeći ucjene, prijetnje, kupovinu i sl., uspio da u Šavnik učvrsti svoju vlast i da po svom scenariju nastavi ka pogrebu ove opštine. To što se u Šavniku rijetko kome živi, uzrokovale su prekobrojne greške koje je DPS tamo napravio, a bilo bi ih mučno spominjati, jer su bile teške i zlokobne, a za Šavnik pogubne. Nastavi li se s ovakvim upravljanjem, Šavniku prijeti opasnost od nestanka kao zasebne političko - administrativne jedinice u crnogorskom sistemu, dok su na graničnim tablama ove Opštine skoro stečeni uslovi da se umjesto njenog imena napiše “ostavite svaku nadu vi koji ulazite”- istakao je Ćetković.

No, nasuprot ovakvom stanju, Ćetković se nada i vjeruje u oporavak Šavnika. 

- Da će uskoro rukovodstvo ovom opštinom preuzeti ljudi koji će da grade, a ne da ruše, koji će da šire ljubav i čovjekoljublje, a ne da ostavljaju tragove mržnje i podjela. Da je moguć oporavak to nam Šavnik jemči svojim ljepotama, prirodnim i rudnim bogatstvima, čijom bi valorizacijom zdrava i odgovorna vlast u Šavniku stvorila uslove za život dostojan čovjeka. Srećan ti praznik Opštino moja, da Ti i svi tvoji građani bez obzira u šta vjerovali, kako se osjećali  šta mislili ili u šta sumnjali, svaki naredni dočekujete zdraviji, srećniji i bogatiji - zaključio je Ćetković. 

 

Portal Analitika