Kultura

Crnogorski gitaristički duo na turneji po Južnoj Koreji i Kini

Crnogorski gitaristički duo, kojeg čine naši renomirani umjetnici Goran Krivokapić i Danijel Cerović, prirediće od danas do 9. avgusta niz koncerata u Južnoj Koreji i Kini.
Crnogorski gitaristički duo na turneji po Južnoj Koreji i Kini
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prošlomjesečnog nastupa u SAD, u okviru festivala Guitar Foundation of America, duo će gostovati u Seulu i Daejunu u Južnoj Koreji, odnosno, Šenjangu, Heđinu, Ćinlingu, Rižaou i Jantaiju.

Na programu su Engleske svite Johana Sebastiana Baha u transkripciji članova dua, djela Hoakina Rodriga, Manuela de Falje i savremenog poljskog autora Gerarda Drozda. Kako se ističe u najavi ovih nastupa, CGD će tokom turneje imati praizvedbu djela Žuta rijeka - koncerta za dvije gitare i orkestar, koji će izvesti sa Simfonijskim orkestrom Šenjanga.

Podsjećamo, u septembru prošle godine prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva albuma sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua, a uz pomoć Ministarstva kulture. Zvanična promocija CD-a priređena je u dvorani Concertgebouw u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima CGD-a širom svijeta.

Duo će tokom oktobra u Torontu snimiti drugi album Bahovih Engleskih svita broj 4, 5 i 6, koji će Naxos izdati sredinom 2017, a čime će duo zaokružiti ovaj višegodišnji projekat.

U nastavku sezone CGD nastupa i na prestižnim festivalima u Kanadi, Španiji i Holandiji.

K.J.

Foto: Oficijelna stranica CGD

Portal Analitika