Politika

Zogović: DNP podržava osnivanje saveza za vojnu neutralnost

Demokratska narodna partija Crne Gore daje punu podršku inicijativi mirovnog pokreta „Ne u rat –ne u NATO“ za stvaranje anti nato fronta u cilju konstituisanja saveza za vojnu neutralnost, izjavio je Portalu Analitika portparol DNP-a Milun Zogović.
Zogović: DNP podržava osnivanje saveza za vojnu neutralnost
Portal AnalitikaIzvor

-DNP će delegirati svog predstavnika u pomenutom tijelu, jer je po nama udruživanje svih antinato potencijala u Crnoj Gori najeifikasniji  model za zaustavljanje avanturističkog nauma aktuelne vlasti da suprotno većinskoj volji naših građana, na silu, Crnu Goru ugura u ofanzivni vojni savez zapadnih država. To je ujedno i obaveza svih zdravih društvenih snaga koje se protive suludoj ideji mijenjanja duhovno istorijske transverzale naše države i naroda kroz njihovo stavljanje u službu pogubnih imperijalističkih pretenzija NATO-a. Apsolutno svi validni parmetri pokazuju da je vojna neutralnost najbolji, najsigurniji  i ekonomski najisplativiji bezbjednosni okvir za Crnu Goru. Kada se tome doda i činjenica da se većinska Crna Gora otvoreno protivi priključenju naše države NATO-u jasno se nameće neosporna  potreba zajedničkog koordinisanog djelovanja svih društvenih snaga koje uvažavaju ove realne pokazatelje i to je najefikasniji model odbrane Crne Gore i njenih građana od nasilnog uguravanja u NATO- naveo je Zogović. 

Kako je dodao, bitnost i ozbiljnost pitanja i trenutka zahtijeva jedan primjeren, odgovoran i ozbiljan odnos i ne ostavlja prostor za dnevno-političke kalkulacije, stranačke, liderske i lične sujete i sitno političko  profiterstvo. 

-Namjera aktulene vlasti da građanima uskrati pravo da na demokratskom referendumu neposredno odlučuju o pitanju eventualnog priključenja NATO-u mora biti zaustavljena jer o ovako značajnom  pitanju mora odlučivati narod a ne istrošeni, posrnuli diktator Milo Đukanović. Raspisivanje demokratskog referenduma je uslov svih uslova, i mi jednostavno ne smijemo pristati da nam se oduzme i uskrati to pravo. To bi ujedno značilo i našu prećutnu saglasnost na kršenje Ustava države Crne Gore po kojem je nosilac suverenosti građanin, i  mirenje sa Đukanovićevom diktaturom kao i dobrovoljni pristanak na brisanje našeg istorijskog koda. Ako se diktator Đukanović drzne i opijen podrškom svojih naredbodavaca uskrati građanima njihovo osnovno demokratsko pravo, biće direktno odgovoran za radikalizaciju političkih prilika i ugrožavanje stabilnosti naše zemlje. U potpunom skladu sa svim demokratskim standardima, ovo pitanje mora biti riješeno na demokratskom referendumu organizovanom bez ustaljenih prevara, krađa, podmićivnja i drugih zloupotreba izbornih procesa kao osnovnih karakteristika Đukanovićevih lažnih pobjeda- zaključio je Zogović.  

Portal Analitika