Crna hronika

Oduzeto oružje i municija u Cetinju i Herceg Novom, dva lica procesuirana

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Centra bezbjednosti Herceg Novi zaplijenili su pet komada oružja i 236 komada municije, zbog čega su dva lica procesuirana nadležnim organima, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.
Oduzeto oružje i municija u Cetinju i Herceg Novom, dva lica procesuirana
Portal AnalitikaIzvor

-Naime, službenici OB Cetinje su, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija u cetijnskom naselju Donji kraj koji koristi P.V. (53) iz Cetinja. Pretresom su pronađeni i oduzeti: pištolj marke „Beretta“ cal.  9 mm, vlasništvo trećeg lica sa oružnim listom čija je važnost istekla,puška tzv. jugoslovenka bez oružnog lista, startni pištoll „Ecol“, vlasništvo trećeg lica, vazdušna puška, 70 metaka cal. 9 mm za pištolj, 100 metaka cal. 9 mm za startni pištolj i jedan bajonet. O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koji će se izjasniti da li ima elemenata bića krivičnog djela u odnosu na P.V. nakon vještačenja dijela oduzetog oružja i municije u Forenzičkom centru. U vezi sa drugim dijelom oduzetog oružja i municije – vazdužne puške i startnog pištolja, nadležni tužilac se izjasnio da se protiv P.V. Područnom organu za prekršaje podnese prekršajna prijava iz Zakona o oružju- precizirano je u saopštenju.

Službenici CB Herceg Novi su, po prethodno pribavljenoj naredbi od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, takođe izvršili pretres jednog stambenog objekta u naselju Trebesin, koje koristi B.M. (41) iz Herceg Novog.

-Pretresom je pronađen i oduzet pištolj „Crvena zastava“ cal. 7,62 mm, sa isteklim oružnim listom na ime trećeg lica, kao i 40 metaka cal. 7,62 mm i 26 metaka cal. 7,65 mm. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv B.M. u redovnom postupku podnese krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja- navedeno je u saopštenju MUP-a.

 

Portal Analitika