Društvo

Šesti Internacionalni tango kamp u Kolašinu od 29. jula do 14. avgusta

Već šestu godinu zaredom, stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta posjetiće svoju omiljenu ljetnju destinaciju - Tango kamp u Kolašinu. Ovaj jedinstveni događaj u organizaciji Tango Naturala nudi plesne ali i brojne druge aktivnosti, poput planinarenja, sportskog penjanja, biciklizma, streličarstva, joge, relaks programa, jahanja i kreativnih programa za djecu. Kamp traje 17 dana, od 29. jula do 14. avgusta i otvoren je za sve zainteresovane posjetioce, saopštili su organizatori. 
Šesti Internacionalni tango kamp u Kolašinu od 29. jula do 14. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Svoje učešće na događaju koji nudi jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa, do sada je potvrdilo oko 400 gostiju iz 25 zemalja, čime je opravdano priznanje Turističke organizacije Crne Gore, koja je Tango kamp svrstala među manifestacije koje se ne smiju propustiti. 

"Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori", ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić. 

Kako navodi, pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da su u njemu ostajali od 6 pa čak i do 20 dana, te većinu vremena provodili u gradu za razliku od uobičajennih tranzitnih turista. 

"Činjenica je da raznovrsni sadržaji privlače veliki broj netangerosa, što ima mnogo dalekosežniji efekat nego da je u pitanju obični plesni događaj", dodaje Dožić.

Kao i godinama unazad, predstojeći događaj će obilovati različitim tango sadržajima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti), a dio programa odigraće se na otvorenom. Tako će veliki broj građana moći da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima i ostalim događajima u glavnoj ulici, na Trgu borca i Ski centru Kolašin 1450, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.
Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj građana i posjetioca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). A pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike. 

Značajna posebnost ovog događaja leži u tome što je on potpuno besplatan za sve neplesače.

Portal Analitika