Politika

Lekić: Zaustaviti ekonomsku i mafijašku devastaciju Kotora

''Ako je Kotor blistao u doba humanizma i renesanse, razvijaući se i nakon toga na svoj osoben način, danas u doba nehumanizma i devastacije Crne Gore ovaj grad doživljava duboku agoniju. Radi se o gradu, koji je dugo u istoriji bio kulturni, pomorski, ekonomski, dominantno prijateljski rival Dubrovnika'', kazao je predsjednik DEMOS-a, Miodrag Lekić.
Lekić: Zaustaviti ekonomsku i mafijašku devastaciju Kotora
Portal AnalitikaIzvor

Lekić govori da ako naš narod ne zna mnogo o tradiciji Kotora, sasvim sigurno to znaju u Veneciji, velikom istorijskom partneru Kotora. 

''Gorko je saznanje za građana Kotora i za sve njegove poštovaoce, među kojima je i moja malenkost, da grad u kojem se nalazu 70 odsto nepokretnog kulturnog blaga Crne Gore je danas poznat po mafiji, crnim hronikama i kriminalnim obračunima.Devastacija Kotora, primarno ekonomska sa sistematskim uništavanjem nekada uspješnih preduzećima, nije pala s neba. Ona je kontinuirano trajala primarno i u uslovima  neodgovorne i nekontrolisane  vlasti u Podgorici i Kotoru. I njihovih korumpinarnih segmenata za cijelo to vrijeme'', kazao je Lekić.

On navodi da je ovo posljednji trenutak za početak osmišljenje  ekonomske i duhovne obnove Kotora. 

''Jedan od prvih uslova je dekriminalizacija grada. To je uostalom imperativ za cijelu Crnu Goru. Prema Kotoru i Boki Kotorskoj Crna Gora ima i specifične obaveze. Demos koji je u javnosti  za kratko vrijeme šire prepoznat  ozbiljnošću i kompetentnom spremnošću da doprinese demokratskoj, ekonomskoj i kulturnoj reformi Crne Gore – će se posebno posvetiti  politici ekonomske i duhovne obnove Kotora i Boke Kotorske'', ističe Lekić.
 
Lekić zaključuje da će to njegova partija  pokazati već na prvim izborima, a u Kotoru 16 oktorbra, kako kaže sasvim izvjesno doprinijeti zajedno sa drugim demokratskim snagama, pobjedi politike ekonomsko-kulturne obnove kotorske opštine.

Portal Analitika