Muzika

MC Niggor: Pobjegnite od vrućine, na festival svježine

MC Niggor, glavna zvijezda ovogodišnjeg Fiju festa, pozvao je sve zainteresovane na druženje uz pastrmku, u subotu, u Stabnima kod Plužina. On će nastupiti u okviru manifestacije Dani pasrmke.
MC Niggor: Pobjegnite od vrućine, na festival svježine
Portal AnalitikaIzvor

''Napravićemo vrhunsku zabavu na kampu „Vrbnica“, na bajkovitom ušću rijeke Vrbnice u Pivsko jezero. Sve je spremno, ko porani ima gratis pastrmku, a žurka počinje tačno u podne. Ljudi, pobjegnite od vrućine, na festival svježine'', poručio je Niggor. 

Jubilarni, deseti festival, Centar za razvoj Pive organizuje uz podršku Nacionalne turističke organizacije i nekoliko sponzora, a svi programi od petka do nedjelje biće izvedeni u kampu „Vrbnica“ u Stabnima kod Plužina. 

Program počinje u petak 22. jula, od 17 sati, otvaranjem izložbe fotografija umjetničkog fotografa Dimitrija Labudovića. U subotu 23. jula, u 10 sati počinje degustacija pastrmke (ograničene količine), a od 12 sati goste će zabavljati Niggor, koji će se okušati i u pripremi pastrmke. U nedjelju će biti organizovane pješačke ture na Stabanjska jezera i Prutaš.

Manifestacija, kojom počinje takođe tradicionalni Festival svježine, popularni FIJU FEST, ove godine će biti proširena na Šavnik i Žabljak.

Portal Analitika