Crna hronika

Član "škaljarskog klana" ni juče nije došao u sud

Kotoranin Dalibor Đurić, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član "škaljarskog klana", juče nije ponovo došao na suđenje u kotorski Osnovni sud. Svoj izostanak je obrazložio dopisom preko Uprave ZIKS-a, u kojem se navodi da zbog zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi glavnom pretresu.
Član "škaljarskog klana" ni juče nije došao u sud
Portal AnalitikaIzvor

Đuriću se sudi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Cenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu "Vinomania" u Starom gradu u Kotoru 3. avgusta 2014. godine. Osim Đurića, za ovo krivično djelo se teretio i Podgoričanin Ivan Lopičić, koji je u međuvremenu ubijen u Kotoru.

Saslušanjem vještaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića, juče je završen dokazni postupak u ovom predmetu, a za 28. jul zakazano je davanje završnih riječi.

Đurić se nalazi na izdražavanju kazne u spuškom zatvoru od 24. otobra 2014. zbog krivičnog djela "iznuda" a posljednji put u sudnici kotorskog suda bio je krajem februara ove godine kada je na suđenje doveden uz do tada neviđeno jake mjere obezbjeđenja. (cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika