Politika

Sedam ministara na popravnom u avgustu

Premijer Milo Đukanović saopštio je juče da nije zadovoljan realizacijom programa rada Vlade u drugom kvartalu i ocijenio da su neka ministarstva u ozbiljnom zaostatku.
Sedam ministara na popravnom u avgustu
Portal AnalitikaIzvor

''Ažurirani izvještaj o realizaciji obaveza Vlada će razmotriti na sjednici koja bi trebalo da bude održana tokom avgusta'' navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

U informaciji koja je objavljena nakon sjednice navodi se da je za pola godine najviše podbacilo Ministarstvo turizma koje je realizovano polovinu obaveza, potom MUP 54,5 odsto, Ministarstvo finansija 57,1 odsto, ministarstva rada i socijalnog staranja i odbrane 60 odsto, Ministarstvo ekonomije 67,7 odsto i Ministarstvo vanjskih poslova 75 odsto.

Posebno je loše ostvaren plan u drugom kvartalu, u kojem je Ministarstvo turizma realizovalo svega 28,6 odsto obaveza, ministarstva finansija 33 odsto, rada 33,3, MUP 40 odsro, vanjskih poslova 50 odsto i ekonomije 66,7 odsto. Svoje obaveze u potpunosti su ispunila ministarstva zdravlja, poljoprivrede, saobraćaja, pravde, prosvjete, kulture, ljudskih i manjinskih prava, informacionih društva, i nauke. U drugom kvartalu, planirano je ukupno 55 tema, od čega 42 iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i 13 iz Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku.

''Realizovano je 8 tema iz nadležnosti Komisije za politicki sistem iz tematskog dijela i 23 iz nadležnosti KEP-a, od čega 13 iz tematskog, 2 teme iz normativnog dijela programa i 8 tema iz oblasti prioritetnih razvojnih projekata, što čini 56,4 odsto. U drugom kvartalu Vlada je mimo programa rada razmotrila 373 teme - 11 prijedloga zakona, 17 uredbi, 57 odluka, jednu strategiju, 84 informacije, 33 izvještaja, 6 ugovora, 27 platformi i dala mišljenje ili saglasnost na 2 prijedloga zakona, 3 odluke, 9 inicijativa, 29 amandmana i 6 drugih tema'' navedeno je u saopštenju. (Pobjeda)

Portal Analitika