Abiznis

Pokojnici duguju oko milion i po eura

Od nešto malo više od tri miliona planiranog opštinskog budžeta za prošlu godinu, realizovano je 82,95 odsto, navedeno je u Završnom računu, koji je skupštinska većina, odnono DPS, usvojila na jučerašnjoj sjednici.
Pokojnici duguju oko milion i po eura
Portal AnalitikaIzvor

Opozicija ja glasala protiv, ne zbog samog završnog računa, već u prvom redu zbog trošenja para u prethodnoj godini. Veselin Jovanović, Goran Filipović i Dragan Merdović, svi iz SNP-a, ocijenili su da budžetska sredstva nijesu trošena u interesu građana, što su podržali i odbornici DF-a i Miloje Zejak, iz DSS-a.

Porezi Goran Filipović (SNP) rekao je da najbolje o radu vladajuće partije govori podatak da Mojkovčani opštini duguju blizu 1,5 miliona eura, na račun raznih poreza.

''To ne duguje većina građana, već manji krug pojedinaca koji čelnicima lokalne uprave plaćaju ručkove i pivo po kafanama, samo da im „zaborave“ te obaveze'' kazao je Filipović. Sekretar za finansije u lokalnoj upravi, Radoslav Medojević, napominjući da „nema ništa protiv jednog piva“ kazao je da je priča o kafanskom otpisivanju dugova obično politikanstvo, i to smiješno.

''Od 1992. godine se vuku neki dugovi građana prema opštini. Nešto nije naplaćeno zato što ljudi nemaju para, ali veći dio zato što se imovina vodi i dalje na pokojnike, a nasljednicima to ne možemo naplatiti jer se ne vode ostavinski postupci. Tu smo nemoćni. Dobar dio duga je tu nenaplativ, ali mi kao lokalna uprava ne možemo o tome odlučiti. To treba da uradi skupština opštine. Sve dok ona ne otpiše neke dugove, mi ih moramo voditi kao postojeće'' kazao je Medojević. (Pobjeda)

Portal Analitika