Crna hronika

Veljović nije ''instalirao“ Vlaovića

Bivši direktor Uprave policije, sada savjetnik Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović, nije ''instalirao“ zaštičenog svjedoka Zorana Vlaovića Bohuma u slučaju sudskog postupka za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.
Veljović nije ''instalirao“ Vlaovića
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, koja je pokazala da Veljović nema upliva u prljave poslove za koje je godinama optuživan. ''Tužilaštvo je utvrdilo da on nije imao nikakve veze sa svjedočenjem zaštićenog svjedoka, ciji iskaz je bio ključan u sudskom epilogu za četvoricu okrivljenih za ubistvo.Ovakvom odlukom okončana je još jedna prijava protiv Veljovića, ali i osporena višegodišnja kampanja pojedinih medija.

Vlaović je bio prvi zaštićeni svjedok u istoriji crnogorskog pravosuđa. Objavljivanjem njegovog identiteta, a kasnije i saznanjem o njegovoj kriminalnoj prošlosti, urušeno je povjerenje u institut zaštićenog svjedoka, Tužilaštvo, a na kraju i sudski epilog. Sve to ne bi bilo toliko čudno da Vlaović nije poznat istražnim organima po najtežim krivičnim djelima, ,,hvatan“ u lažima i prevarama. A onda, izgubio je status zaštićenog svjedoka i volšebno nestao iz zemlje. I to baš onda kada je najviše trebao istražiteljima.

Veljovic: Predmeti protiv mene dio su prljave kampanje

Veselin Veljovic kazao je za Pobjedu da je očekivao ovakav ishod odluka nadležnih organa, jer je uvijek povjerene poslove i radne zadatke obavljao na zakonit način i u skladu sa profesionalnim ovlašćenjima. Protiv Veljovića je Specijalno tužilaštvo obustavilo postupak i u slučaju ,,Limenka“ jer, kako je utvrđeno, on nije zloupotrijebio položaj i nanio štetu budžetu od 10 miliona eura.

''Očigledno je da su gotovo svi predmeti protiv mene proteklih godina bili dio osmišljene kampanje i medijske harange navodno nezavisnih medija i njihovih poslušnika, kao i pojedinih političkih subjekata u pokušaju lične i profesionalne kompromitacije'' rekao je Veljović.

''Ne očekujem izvinjenje od aktera prljavih kampanja, jer su mržnja i sujeta nadvladale razum i zaslijepile činjenice i istinu. Ali će se i ovo zvati juče i davno prošlo vrijeme. Časni ljudi bi se zastidjeli'', kazao je Veljović zaključivši da su ga višegodišnji pritisci smao dodatno ojačali. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika