Društvo

Mugoša kažnjen novčano zbog obračuna sa kolegom

Kardiohirurg u Kliničkom centru Aleksandar Mugoša kažnjen je zbog povrede radne discipline i njemu će u narednih tri mjeseca od ličnog dohotka biti odbijano 20 odsto, zbog pokušaja fizičkog obračuna sa kolegom anesteziologom Sinišom Drekalovićem, 16. juna na Kardiohirurgiji.
Mugoša kažnjen novčano zbog obračuna sa kolegom
Portal AnalitikaIzvor

Ovu informaciju Pobjedi je potvrdio direktor Kliničkog centra Ranko Lazović koji je kazao i da je odlukom disciplinske komisije Drekalović oslobođ­en bilo kakve odgovornosti za incident.

''Kolegi Mugoši izrečena je najveća novčana kazna predviđ­ena pravilnikom ustanove. I jednom i drugom ljekaru uručena su rješenja komisije'' rekao je Lazović. Incident se dogodio 16. juna ujutro, nakon jutarnjeg sastanka ljekara. Kako je ranije objavljeno, dvojica ljekara svađ­u su počela na sastanku, navodno zbog jednog pacijenta u vezi kojeg nijesu mogli da se usaglase. Svađ­a je prerasla u „teške riječi“, a dr Aleksandar Nikolić pokušao je da smiri situaciju. Pozvao ih je da porazgovaraju u drugoj prostoriji gdje su oni nastavili svađ­u i pokušali i fizički da se obračunaju.

Nikolić i ostale kolege uspjeli su da ih razdvoje. Dr Mugoša juče nije želio da komentariše odluku disciplinske komisije. (Pobjeda)

Portal Analitika