Politika

Pajović: Izbori će pokazati ko je prava opozicija

Parlamentarni izbori u oktobru pokazaće ko je prava, a ko lažna građanska opozicija, poručio je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović
Pajović: Izbori će pokazati ko je prava opozicija
Portal AnalitikaIzvor

"Ti izbori u sebi nose opasnost udaljavanja od prozapadnog kursa Crne Gore, koji je, za sve patriote i dobronamjerne građane, jedini ispravan put koji garantuje prosperitet", ocijenio je Pajović na Cetinju.


Kako je saopšteno iz Pozitivne, Pajović je iznio niz konkretnih otvorenih kritika na račun partija i pojedinaca koji koketiraju sa antidržavnim strankama i strukturama.

"Takvo koketiranje je veoma opasno kao opcija koja pod plaštom borbe za demokratiju treba da dovede do promjene državnog i Zapadnog kursa čitave zemlje", naglasio je Pajović.



On je kazao da partijama radikalne opozicije
nije do smjene Demokratske partije socijalista (DPS), nego žele da, kako smatra Pajović, smjenom DPS-a promijene spoljnopolitički kurs.

“Mi jesmo protiv DPS-a, ali nećemo zarad toga dovesti u pitanje državni integritet i suverenitet", saopštio je Pajović.

U saopštenju se kaže da je on kritikovao to što je ista politička garnitura 27 godina na vlasti.

Pajović smatra da je arhitektonska greška politike DPS-a i Socijaldemokratske partije “slijepo vjerovanje” u zakone slobodnog tržišta, i nedostatak aktivne uloge države u rješavanju socijalnih i ekonomskih problema.

Kako je kazao Pajović, neće slobodno tržište da riješi sve probleme, kao što to smatraju u vladajućoj klasi.

On je dodao da će slobodno tržište će dovesti do ovoga što se i desilo, a to je socijalna polarizacija, odnosno dalje bogaćenje bogatih i osiromašivanje siromašnih.

“Strane investicije ne mogu biti panacea za sve naše ekonomske probleme. Ako se država ne aktivira, ne preuzme aktivniju ulogu, i nadalje ćemo imati negativne ekonomske trendove", ocijenio je Pajović.

Lider Pozitivne ističe da su solidarnost i socijalna pravda temeljne vrijednosti u Crnoj Gori i dodaje da je država izgrađena na tim idejama kojima treba da se vrati.

“Štaviše, to su temeljne vrijednosti u čitavoj Evropi. Zašto želimo neoliberalni kapitalizam, a ne kapitalizam koji postoji u zemljama Skandinavije? Zašto je neoliberalni devastirajući kapitalizam bolji od onog koji na primjer postoji na Islandu? Da bi bili srećno društvo, mi moramo biti socijalno pravedno društvo koje počiva na solidarnosti a ne eksploataciji", zaključio je Pajović.

Portal Analitika