Region

Dačić: Ponašanje hrvatske Vlade prelazi granice normalnog

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je da je ponašanje odlazeće hrvatske vlade prevazišlo sve granice normalnog i da je krajnje vrijeme da se hrvatska vlada urazumi i prekine, kako je kazao prljavo kazalište za domaću javnost, koje nanosi štetu cijelom regionu.
Dačić: Ponašanje hrvatske Vlade prelazi granice normalnog
Portal AnalitikaIzvor

Navodi da se sa Srbijom ne može tako ponašati i da se to ne dozvoljava nikome, ni najmoćnijim zemljama, a kamoli Hrvatskoj.

" Hrvatskoj, koja ne može da odbrani ni 10 ćiriličnih tabli, u kojoj se ustaški fašistički pozdrav i dalje prolama na javnim manifestacijama", kazao je Dačić, koji pita:

"Pa što se u Briselu ne hvale time, nego tamo ćute kao zaliveni i trpe kritike od vodećih ljudi EU i SAD, što pokušavaju da sapliću Srbiju?"

Šef srpske diplomatije pita i "ima li hrvatska vlada nečim drugim da se bavi osim što raspaljuje mržnju prema Srbiji i Srbima?"

"To što se premijer Vučić sastao sa predsjednicom Hrvatske i što ne dozvoljavamo sebi da se ponašamo kao hrvatska vlada, znak je naše snage, a ne slabosti. Lako je širiti mržnju, teško je miriti ljude. Količina laži o tome šta Srbija navodno mora da uradi, obrnuto je proporcionalna onom što stvarno piše u mejrilima prilikom otvaranja poglavlja sa Srbijom", rekao je Dačić, a prenosi RTS.

Dodaje da Hrvatska prvo treba da ubijedi više od 10 zemalja EU, u kojima postoji univerzalna jurisdikcija o ratnim zločinima, između ostalog – Njemačku.

"Kako im nije smetalo kada se za zločine u bivšoj SFRJ sudilo u Danskoj, Holandiji, Švajcarskoj ili Nemačkoj? Ili kako im nije smetalo kada je suđeno po tom zakonu za zločin na Ovčari, u Lovasu, Zvorniku? Srbija nikome neće dati da je ponižava", naglasio je Dačić.

Prema njegovim rijhčima, takvim ponašanjem Hrvatska ne postaje problem Srbiji, Hrvatska postaje problem Evropi.

"Uostalom, vlada koja nije uspjela da opstane duže od šest meseci, koja nije uspela ni sebe da sačuva, sigurno neće sačuvati hrvatske interese. Naprotiv, ona samo narušava ugled Hrvatske i ruši stabilnost u regionu. Bez obzira na sve, proces pomirenja i dobrosusjedskih odnosa na osnovu zajedničkih interesa jeste jedini mogući put za budućnost naših naroda i država", zaključio je Dačić u saopštenju.

Antena M 

Portal Analitika