Košarka

Crna Gora sjutra sa Poljskom za polufinale

Mlada reprezentacija igraće protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina koje se održava u Halkidi (Grčka) - izabranici Dušana Dubljevića grupnu fazu završili su sa maksimalnim učinkom i četiri pobjede, a kao prvoplasirani u grupi A igraće protiv drugoplasiranog tima iz grupe B.
Crna Gora sjutra sa Poljskom za polufinale
Portal AnalitikaIzvor

Poljska je grupnu fazu završila sa tri pobjede i porazom, što je učinak koji je ostvario i Island koji je dobio međusobni duel u posljednjem kolu i osvojio prvu poziciju u grupi. Duel protiv Poljske na programu je u petak u petak u 13 sati i 15 minuta.

Crna Gora je bila slobodna u posljednjem kolu koje je bilo na programu u srijedu, a u grupnoj fazi je savladalaGruziju (78:55), Makedoniju (67:44), Portugal (66:36) i Jermeniju (78:44), što je donijelo prvu poziciju u grupi i na papiru lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Protivnik u četvrtfinalu biće Poljska, koja je osvojila drugo mjesto u grupi B, nakon što je u posljednjem kolu u duelu za prvu poziciju, poražena od Islanda 62:60.

Četvrtak je na šampionatu slobodan dan, a četvrtfinalni dueli na programu su u petak. Crna Gora i Poljskaigraju od 13 sati i 15 minuta. Pobjednik tog duela u polufinalu koje je na programu u subotu igraće protiv boljeg iz okršaja Hrvatske i VelikeBritanije.

Portal Analitika