Region

Roditelji u panici: Učenica iz Zemuna napisala knjigu o seksualnim odnosima sa profesorima

Da li je u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu bilo seksualnih odnosa između profesora i maloljetnih učenica, pitanje je koje danima muči roditelje đaka i koji samo o tome pričaju nakon što je uzbunu podigla knjiga ''Trofeji'', doskorašnje učenice Tamare Marinković.
Roditelji u panici: Učenica iz Zemuna napisala knjigu o seksualnim odnosima sa profesorima
Portal AnalitikaIzvor

Ova djevojka je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu tinejdžerke koju je nazvala Nataša, njeno zaljubljivalje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicama ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili izazov ''zabranjenog voća''.

Sve djeluje toliko stvarno, autentično, opisano do najsitnijih detalja, sa likovima koje svi odmah prepoznaju, da kod roditelja nije ostavilo mnogo sumnje da se sve što je opisano zaista i dogodilo.

''Knjiga je objavljena nedavno i od tada je haos u školi. Autorka je bivša učenica Saobraćajne škole, ali nigdje u knjizi nije pomenula da se radnja odigrava u njoj. Međutim, pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita, te je svima jasno o kojoj školi je riječ'' ispričao je sagovornik ''Blica'' upoznat sa dešavanjima u Saobraćajno-tehničkoj školi.

Dodatnu zabrinutost unijeli su opisi profesora i njihove intime. Glavna junakinja romana je sa profesorom koga je autorka nazvala Saša Arsić imala i seksualni odnos, koji je detaljno opisan. Taj seks se, prema navodima u knjizi, dogodio tri i po mjeseca prije punoletstva.

''Iako su u knjizi promijenjena imena, tačno se zna koje je profesore autorka opisala. Gdje i sa kim žive. Ti događaji su napisani vjerodostojno. Čak je za jednog profesora, koga je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša došla kod njega u stan'' dodao je saogvornik.

Ukoliko su navodi u knjizi istiniti, najšokantnije je to, što je za Natašu i njene odnose, u stvari veze sa profesorima, znao i školski psiholog.

''Glavna junakinja je psihologu priznala da je bila u vezi sa profesorom Ristićem, ali da ne želi da ga prijavi, jer je svjesna da on može da izgubi posao, brak. Ukoliko je to istinito, to je strašan udarac za školu! Znači da su nadležni znali za te odnose između profesora i učenice i niko nije reagovao, Svi su ćutali!'', naglasio je naš sagovornik.

Navodno autorka romana je u romingu i iz inostranstva se  vraća tek početkom septembra, a na pitanje da li su u romanu opisani istiniti događaji, Miroslava Petrović, direktorka i glavna urednica Izdavačke kuće „Miroslav“, koja je objavila knjigu „Trofeji“, je odgovorila: Zaista nemam pojma, nisam je ni pitala, ali ja lično ne želim da verujem da je to istina. (Blic)

Portal Analitika