Region

''Baciću te i pobiti drugove'' Muškarci oteli i brutalno tukli dva dječaka

Dječija igra pretvorila se u prijetnje smrću i krvničko iživljavanje nad petoricom dječaka kada su ih prošlog utorka u beogradskom naselju Rakovica otela i mučila dvojica muškaraca.
''Baciću te i pobiti drugove'' Muškarci oteli i brutalno tukli dva dječaka
Portal AnalitikaIzvor

''Četvorica drugara i ja bacali smo sa pasarele šljunak na put. Moj drug D. L. (13) bacio je kamen u žbun kada se prolomio lavež. Uplašili smo se da će nas psi pojuriti i počeli smo da bježimo. Moji drugovi N. J. (12), D. G. (13) i V. G. (12) otrčali su prije D. L. i mene, i u jednom času smo pomislili da smo bezbjedni. Međutim, u tom momentu osjetio sam udar u nogu i vidio retrovizor pored glave. Crni kombi je krenuo na mene. Bacio sam se u žbunje, da me ne pregazi'' priča i sada uzbuđen N. M. (13).

Iz kombija je izleteo muškarac i ščepao dvojicu dječaka.

''Šamarao nas je i urlao: ''Što gađate krov!''. Pokušali smo da mu objasnimo, ali udaraca je bilo sve više. Tada se pojavio otac čovjeka koji nas je tukao'' opisuje dijete strahote koje je preživjelo.

Siledžija ih je zgrabio za ruke i spustio na pasarelu. ''Mislio sam da će nas baciti kerovima. Umjesto toga, tukao nas je pesnicama i šamarao. Šutnuo me je. Tada su nas razdvojili'' govori N. M. i pokazuje modrice i ožiljke.

Njegovog druga ubacili su u kombi kako bi ih odveo do trojice dječaka koji su pobjegli. N. M. je ostao sam sa starijim nasilnikom na pasareli. ''Nagnuo me je izvan ograde pasarele, visio sam. On je vikao: ''Sad ću da te bacim, da ti pobijem drugove''. Noge su mi se odsjekle'' priča dječak koji je već bio krvav.

7f0572d625c2d383e4acf88d9de90cb6

Nasilnik ga je tukao i ispitivao gdje su mu drugovi, sve dok se kombi nije vratio. ''Sin se vratio sa N. J. i D. G., ali su mu D. L. i V. G. pobkegli'' priča N. M., koji je, kao i ostala djeca, imao telefon, ali se od prijetnji nije usudio da pozove pomoć.

Nasilnici su tada pozvali policiju u namjeri da prijave ''maloljetne indijance''. Dječacima su dali flašu vode da operu krv prije nego što stigne patrola. ''Sin je uveo u kombi N. J. i mene. Htjeo je da ga odvedemo do V. G. iako smo ponavljali da ne znamo gdje živi. Vozio nas je iz ulice u ulicu, a mene slao da tražim kuću, pod prijetnjom da će mi ubiti druga, oca i majku, ako se ne vratim za pet minuta'' proživljava opet dijete ovu strašnu prijetnju.

''Sa V. G. je bila njegova tetka, i nije htjela da ga ostavi kada joj je sin rekao da nas policija traži zbog -štete koju smo napravili'' - kaže N. M. Troje djece, nasilnik i žena stigli su kombijem do pasarele gdje ih je već čekala patrola. Preplašeni dječaci nisu shvatali da im je policija zapravo spas.

''I D. L. se za to vrijeme vratio. Odvojili su nas petoricu i pozvali naše roditelje'' kaže dječak koji je do kraja ostao uz svoje drugove. Pošto su se djeca konačno izbavila iz ruku nasilnika, krenuo je pakao njihovih roditelja.

''Mislio sam da me zovu jer su mališani napravili neku glupost. Pao mi je mrak na oči čim sam izašao iz kola i ugledao svoje prebijeno dokete'' priča otac dečaka N. M. Nasilnici su odmah uhapšeni, ali su sjutradan pušteni i protiv njih će biti podnijete prijave za lišavanje slobode i nasilničko ponašanje. (Blic)

Portal Analitika