Društvo

Isplati se svaki cent uložen u porodilište

Crna Gora se po stopi morbiditeta živorođene djece svrstava u krug zemalja sa najnižoj stopom, što je jedan od milenijumskih ciljeva Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), saopštio je ministar zdravlja Budimir Šegrt.
Isplati se svaki cent uložen u porodilište
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, sa potpredsjednicom Vlade Crne Gore, Azrom Jasavić, obišao Porodilište Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Tom prilikom je saopštio da je zadovoljan utiscima nakon posjete.

"Zadovoljstvo mi je što smo čuli lijepe impresije o uslovima u Porodilištu. Uvijek bi trebalo pominjati to da je morbiditet živorođene djece u Crnoj Gori na izuzetno niskoj stopi. Po statistici SZO, mi smo u krugu zemalja sa najnižom stopom", rekao je Šegrt.

On je poručio i da se svaki uloženi cent u porodilište višestruko vraća, navodeći da je jedini problem tog dijela sistema zdravstvene zaštite "kapacitet u smislu prostora".

Najavila donatorsko veče: Jasavić sa porodiljama (Foto: Gov.me)

Jasavić je, nakon obilaska s ministrom Šegrtom, ocijenila da je stanje u Porodilištu danas mnogo bolje nego u vrijeme kad je ona dolazila u KCCG.

"To je vidljivo. Ono što bi trebalo još raditi je standardizacija uslova i poštovanju protokola i procedura", rekla je Jasavić.

Najavila je da će nakon posjete obaviti sastanak sa direktorima svih porodilišta u Crnoj Gori, a organizovaće, kako je rekla, donatorsko veče da bi prikupili sredstva za portebe porodilišta. (Portal RTCG)

Portal Analitika