Abiznis

Pala cijena zemljišta u Buljarici, sa nestrpljenjem čekamo tender

Advokatske kancelarije Prelević oglasila se saopštenjem u vezi tendera za valorizaciju Buljarice. U saopštenju se navodi da dio privatnih vlasnika zemljišta u Buljarici, koje zastupa ta advokatska kancelarija, sa nestrpljenjem čekaju tender za valorizaciju tog lokaliteta. Saopštenje dostavljeno Portalu Analitika, objavljujemo integralno.
 Pala cijena zemljišta u Buljarici, sa nestrpljenjem čekamo tender
Portal AnalitikaIzvor

Već više puta su u javnosti povodom tendera Vlade Crne Gore za valorizaciju Buljarice davane izjave u ime svih privatnih vlasnika zemljišta u Buljarici. Poslednji put je u štampi od 20. jula 2016. godine, izjava uvaženog gospodina Čarmaka iz facebook grupe „Naše ognjište“ plasirana kao da se odnosi na sve vlasnike zemljišta u Buljarici. Ove izjave su jasno usmjerene na zaustavljanje tendera za prodaju državnog zemljišta i sadrže oštre političke konotacije. 

Na zahtjev naših klijenata, 4 pravna i više fizičkih lica, želimo da obavijestimo javnost da nisu svi vlasnici privatnog zemljišta članovi udruženja i facebook grupa koje osporavaju pokrenuti postupak prodaje državnog zemljišta u Buljarici. Naprotiv, naši klijenti, od kojih su neki investitori iz UAE, Austrije, Poljske i Francuske, a drugi mještani, sa nestrpljenjem očekuju da se konačno omogući valorizacija njihovih investicija ili porodične imovine, bilo kroz izgradnju ili prodaju zemljišta. Država je kao najveći vlasnik zemljišta i najodgovornija za sadašnje ponižavajuće stanje Buljarice, koja je već decenijama planski i infrastrukturno zapuštena, napadnuta divljom gradnjom, sa nekontrolisanim deponovanjem gradjevinskog i drugog otpada, što je dovelo do potpunog nestajanja odvodnih kanala, tako da je Buljaričko polje pretvoreno u neprohodnu močvaru. Ovo stanje je dovelo i do drastičnog pada cijene zemljišta i gotovo nestanka interesovanja za investicije u Buljarici. Naši klijenti su uvjereni da privatni vlasnik, budući investitor, ne može biti gori komšija od države i da je u interesu svih privatnih vlasnika da se stvari u Buljarici pokrenu sa mrtve tačke.

Uz punu podršku aktivnostima svih aktera na zaštiti privatne svojine od nepravedne eksproprijacije, kao i na insistiranju na transparentnosti i zakonitosti raspolaganja javnom imovinom i planiranja prostora, molimo da se u javnosti uvijek navede da se stavovi iznose samo u ime dijela vlasnika zemljišta u Buljaricama, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika