Abiznis

Pijaca domaćih prozivoda u Porto Montenegru

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gastro ponude, Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru, druga po redu ovog ljeta, biće organizovana u subotu 23. i nedjelju 24. jula na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, od rezidencijalnog kompleksa Teuta, u periodu od 17 do 22h.
Pijaca domaćih prozivoda u Porto Montenegru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci će moći da uživaju u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću i voćnim rakijama porodice Damjanović, specijalitetima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje. Med pomiješan sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom decenijama proizvodi porodica Martinović, a domaćica Dragica Mirjačić će na svom štandu predstaviti proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove i kompote.

Porodica Borović iz sela Glisnica sertifikovani je proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, te će, zasigurno na pravi načiu upotpuniti crnogorsku gastro ponudu na pijaci.

Crnogorska kompanija Pipers Green predstaviće domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je najpopularniji onaj od lješnika, a porodica Mugoša suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg nara.

Hotel Regent Porto Montenegro predstaviće na svom štandu delicije koje su fuzija gastro tradicije i najnovijih poslastica iz njihovog “slatkog kutka” Gourmet corner-a, među kojima su čokoladne i voćne torte, torte od cimeta ili đumbira, različite vrste hljeba, ali i novi ukusi osvježavajućih ljetnih voćnih napitaka.

Sljedeća edicija Pijace domaćih proizvoda u Porto Montenegru ovog ljeta zakazana je za 13. i 14. avgust.

Portal Analitika