Region

Detalji brutalne otmice zbog koje su osuđena dvojica iz "Vidimo se u čitulji"

Srđan Kačavenda i Vladan Kontić - Konta, akteri filma "Vidimo se u čitulji" osuđeni su na godinu dana, odnosno osam mjeseci zatvora jer su oteli Kačavendinog kuma i pokušali da mu iznude novac, optuživši ga da se udvarao njegovoj supruzi.
Detalji brutalne otmice zbog koje su osuđena dvojica iz "Vidimo se u čitulji"
Portal AnalitikaIzvor

Kačavenda je javnosti poznat kao pripadnik "voždovačkog klana", odnosno lik iz filma "Vidimo se u čitulji", a i Kontić se često pominjao kao vođa tog klana.

Policija koja je radila na slučaju imala je saznanja o brutalnom mučenju Kačevendinog kuma, koga su. oteli i na silu odveli u vikendicu u Bariču. Uslijedio je scenario iz najbrutalnijih filmova. Prema saznanjima policije koja je radila istragu, Kačavenda i ekipa su žrtvu navodno udarali sjekirom, macolom, polivali vrelim uljem ali i prijetili sakaćenjem motornom testerom. Pošto žrtva nije imala 400.000 eura koje su tražili da bi mu oprostili udvaranje Kačavendinoj supruzi, odlučili su se na otmicu imovine, pa je Kačavenda od kuma oteto ključeve džipa, a kasnije motor i ugovor o stanu. Ubrzo posle otmice Kačavenda, Raca i Zarić uhapšeni, dok se za Kontićem tragalo nekoliko mjeseci.

Na suđenju u Okružnom sudu, Kačavenda je negirao da je oteo kuma i da ga je maltretirao, tražeći mu 400.000 eura, motor, džip, kuću i stan. Tvrdio je da su se samo posvađali pošto mu je kum sam otkrio da spopada njegovu suprugu.

Kako je tvrdio, bili su u njegovoj vikendici i u jednom trenutku su ogladnjeli, pa je uzeo tiganj da isprži jaja. Međutim, tvrdio je Kačavenda, u jednom trenutku je krajičkom oka video da se kum sprema nečim da ga udari, pa je mahinalno zamahnuo tiganjem i prosuo vrelo ulje po njemu. (Blic)

 

Portal Analitika