Društvo

Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike u Kotoru

Nakon uspješno organizovanih brojnih lokalnih događaja članovi studentske organizacije EESTEC LC Podgorica odlučili su da još jednim događajem , ovog puta internacionalnog tipa, kompletiraju već uspješnu studentsku godinu.
Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike u Kotoru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o Međunarodnoj konferenciji studenata elektrotehnike koja se ove godine održava po deveti put  u Kotoru u periodu od 15. avgusta do 22. avgusta.

„Ova godina je za EESTEC LC Podgoricu bila zaista uspješna. Svake godine, trudimo se da bude što uspješnija i inovativnija, tako da smo i ove godine imali veliki broj događaja  na lokalnom nivou , od kojih bi izdvojili  Soft Skills Akademiju koja je po prvi put ove godine  organizovana u Crnoj Gori od strane naše organizacije. Veliki broj članova naše organizacije je imao priliku da prisustvuje  konferencijama studenata i edukativnim radionicama u Evropi koje organizuje internacionalni EESTEC,  na šta smo mi izuzetno ponosni. Cilj naše organizacije jeste povezivanje studenata elektrotehnike širom Evrope, kao i razmjena iskustava sa ostalim kolegama. Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike je najbolji način da se naši ciljevi realizuju“ - poručuju iz ove organizacije.

Konferencija će brojati 60 učesnika, od čega 20 studenata iz Podgorice i njihovih 40 kolega širom Evrope. Ciljevi ove konferencije jesu promovisanje kulture i običaja Crne Gore, razmjena informacija o obrazovnim sistemima u Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima stručnogusavršavanja istih.

etf21

Razmjenom znanja i iskustva, studenti se povezuju, a i ostvaruje se saradnja našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope.

„Edukativni karakter ovog događaja se zasniva na interaktivnim radionicama i treninizima iz različitih oblasti, koje će, sasvim smo sigurni, biti i više nego zanimljivi svim našim učesnicima. Mi ćemo se truditi i da predstavimo našu zemlju u najboljem mogućem svijetlu. Upoznaćemo sve učesnike sa ljepotama naše zemlje, kao i njenim kulturnim bogatstvom, preko raznih izleta i krstarenja. Planiramo posjete Budvi, Kotoru, Tivtu, Cetinju, Ulcinju.“- rekli su članovi EESTEC-a.

Lokalni komitet Podgorica je član EESTEC organizacije preko 15 godina, i jedina je organizacija u Crnog Gori koja okuplja samo studente elektrotehnike. Kako je ova organizacija neprofitnog karaktera, podrška uspješnih kompanija je ključna za organizaciju jednog ovakvog događaja: “Mi smo imali sreću ove godine, pa smo naišli na razumijevanje velikog broja ljudi i dobili njihovu podršku i pomoć za ovaj projekat.

Veliku zahvalnost dugujemo: Elektrotehničkom fakultetu, CGEPS (Crnogorski elektroprenosni sistem), Jugodata. ,PKCG i CG IT Klasteru, Montenegro Metropolis Media,Čikom IT inženjering, Nacionalnoj Turističkoj organizaciji CG, TO Budva, To Tivat i Zaposli.Me.”

EESTEC LC Podgorica će se, kako navode, potruditi da studentima predstave našu zemlju u najboljem izdanju i očekuju se da će njihovi učesnici nakon konferencije poželjeti da ponovo dođu u Crnu Goru.

Portal Analitika