Podgorica

Aeromiting u Podgorici zakazan za septembar

Ma bitno je da se nešto dešava - počinje svoju izjavu za Tango Six, Dragan Ivančević, alfa i omega crnogorske avijacije.
Aeromiting u Podgorici zakazan za septembar
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je „Šoro“ potvrdio za ovaj portal, crnogorski vazduhoplovni profesionalci i entuzijasti generalne avijacije planiraju da organizuju svoj spektakl na sportskom aerodormu „Ćemovsko polje“ u septembru:

- Datum još ne možemo precizno potvrditi jer želimo da ga fiksiramo u zavisnosti, kako od meteorologije, tako i zbog operativnih razloga.

Za sada, što se učesnika tiče, imamo potvrdu MUP-a Crne Gore koji bi učestvovali sa tri helikoptera uz nastup aviona Fire Boss.

Vojska Crne Gore bi učestvovala sa svojim Gazelama, a od akrobata zovemo Branimira Ambrekovića, Svilena Ivanova i Petera Podlunšeka, stare prijatelje našeg događaja.

Plan je da organizujemo i prelet nekog većeg aviona, ali zbog operativnih razloga potvrdu ćemo moći da damo tek za koju nedjelju.

Letački program bi tako mogao da potraje i tri sata, a posjetioci će moći da vide gotovo cijelu manju crnogorsku avijaciju koja je većinom bazirana kod nas, nadamo se Galebu G-2 iz Novog Sada, u program ćemo ubaciti i jednog Blanika, a želimo da aktiviramo i padobrance - priča Šoro.

Izvor i foto: Tangosix.rs

Portal Analitika