Ostalo

Rakočević večeras nastupa u finalu SP za juniore u Poljskoj

Kristina Rakočević opravdala je očekivanja prvog dana 16. Svjetskog atletskog prvenstva za juniore i ekspresno stigla do finala, u kojem će večeras pokušati da napravi novo čudo nakon istorijskog uspjeha na prvenstvu svijeta za mlađe juniore prošle godine.
Rakočević večeras nastupa u finalu SP za juniore u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

Tarin biser zasijao je već prvog dana šampionata koji se održava u poljskom Bidgošću, jer je hicem 52,92metra već u prvoj seriji kvalifikacija ostvarila normu (koja je iznosila 51,50m) za finale, tako da će se večeras (18.50) naći među 12 najboljih juniorskih bacačica diska na svijetu.

Crnogorska supertalentovana atletičarka osvojila je prvo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj je nastupilo 14 takmičarki, dok je u generalnom plasmanu njen rezultat 52, 92m bio četvrti. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Njemica Julija Riter (53, 84), druga je Amerikanka Elena Brukner (53, 83), a treća Moldavka Aleksandra Emilijanov (53, 19).

Interesantno je da su do finala od 12 takmičarki, samo šest ispunile normu, dok je ostalih šest do finala stiglo na na osnovu rezultata. Kristina Rakočević je naša jedina predstavnica na takmičenju, koje je okupilo 1.518 takmičara, zahvaljujući rezultatu iz Splita, ostvarenog 16. aprila (58,30m).

Ona je trenutno vlasnica najboljeg rezultata na svijetu u konkurenciji juniorki, nakon što je prošle godine u Kolumbiji osvojila srebro u disku i bronzu u kugli na prvenstvu svijeta za mlađe junior. Rakočević može do nove medalje!

ARENA

Portal Analitika