Politika

NUHODŽIĆ: ANB mora povećati javnost rada

U aktivnostima Agencije za nacionalnu bezbjednost postoje određene mistifikacije koje stvaraju nepovjerenje u njen rad, zbog čega je neophodno povećati transparentnost te bezbjednosne ustanove, kazao je u razgovoru za Pobjedu predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić.
NUHODŽIĆ: ANB mora povećati javnost rada
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Upravo je to bio jedan od ključnih zaključaka tog parlamentarnog tijela koje je juče usvojilo i izvještaj o radu Agencije za 2015. godinu.

- Povećanje transparentnosti je nužnost sa ciljem izgradnje povjerenja građana u rad Agencije za nacionalnu bezbjednost, jer postoji određena mistifikacija o radu Agencije, što utiče na stvaranje nepovjerenja o njenom radu. Vjerujem da će povećanje javnosti rada Agencije, naravno kroz ravnotežu tajnosti i transparentnosti uticati na povećanje kontrole javnog mnjenja nad obavještajnim sektorom - smatra Nuhodžić.

Centar za demokratsku tranziciju ranije je ANB-u dostavio preporuku u kojoj stoji kako jedan od ključnih zadataka Agencije u narednom periodu treba da bude donošenje strategije komunikacije sa javnošću, a sa ciljem unapređenja bezbjednosne kulture u Crnoj Gori.

Nuhodžić ističe da je takva preporuka veoma značajna.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika