Crna hronika

Marović u Višem sudu 1. avgusta

Viši sud u Podgorici zakazao je ročište bivšem funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću za 1. avgust sa početkom u 11 časova.
Marović u Višem sudu 1. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o jednom od dva sporazuma koja je Marović potpisao, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kojima je priznao da je bio vođa kriminalne grupe koja je oštetila budžet opštine Budva za desetine miliona eura.

Drugi pretres zakazan je za 8. septembar pred sudijom Višeg suda u Podgorici Dragojem Jovićem.

Po jednom sporazumu, on se obavezao da će izdržati 30 mjeseci u zatvoru i uplatiti 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Marović je, drugim sporazumom, pristao na dodatnu zatvorsku kaznu od 20 mjeseci i da državu obešteti sa milion i 100.000 eura i uplati još 50.000 eura u dobrotvorne svrhe.

Dva sporazuma odnose se na ukupno osam budvanskih afera, odnosno namještanje poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve "Properti investment" „Kopiraj t", "Prijevor" i "Jaz i TQ Plaža".

Osim nagodbi Svetozara Marovića, Višem sudu u Podgorici do sada je dostavljeno 14 sporazuma o priznanju krivica iz budvanskih afera.

Viši sud je do sada potvrdio pet nagodbi po kojima su učesnici u budvanskim aferama kažnjeni sa ukupno 31 mjesec zatvora i moraće da vrate blizu 20 miliona eura.

(RTCG)

Portal Analitika