Društvo

Ministarstvo prosvjete: Bečanović obmanjuje javnost

Predstavnica opozicije u Ministarstvu prosvjete, Tatjana Bečanović namjerno obmanjuje crnogorsku javnost iznoseći neistine tvrdnjom da je na čelu tog resora čovjek bez dana iskustva u prosvjeti, ocijenjeno je iz Ministarstva prosvjete.
Ministarstvo prosvjete: Bečanović obmanjuje javnost
Portal AnalitikaIzvor

Bečanović je saopštila danas da ministar prosvjete Predrag Bošković trenutno obavlja funkciju ministra bez ijednog radnog dana u toj oblasti.

“Gospođa Bečanović očigledno opsjednuta sistemom obrazovanja i zaposlenima u njemu, odnosno sopstvenim neispunjenim željama i nadanjima, namjerno obmanjuje crnogorsku javnost iznoseći neistine”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

Oni su poučili da se o tezi Bečanović da je na čelu ministarstva čovjek bez dana iskustva u prosvjeti zaista nema što kazati.

“Razlog za iznošenje ove neistine ne znamo, ali se istina da lako provjeriti. Da li gospođa Bečanović ovako postupa u namjeri da omalovaži osmogodišnji rad ministra Boškovića na fakultetu ili iz neznanja samo njoj je poznato”, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, sudeći po javnim nastupima Bečanović i relativno novim "naučnim radovima", može se zaključiti da se radi o neznanju u pravom smislu te riječi.

“Očigledno Vas, gospođo Bečanović, “bole” Vaše ingerencije jer patite za onima za koje ste mislili da vam pripadaju i koje ste bili namijenili sebi”, kaže se u reagovanju.

Iz Ministarstva su poručili Bečanović da stavljanjem supotpisa na dokumenta (na koji se, kako tvrde, mora čekati zbog “redovnog” dolaska na posao u Ministarstvo) samo potvrđujete da se u sistemu prosvjete sve realizuje shodno propisima.

"Kao univerzitetskom profesoru, gospođo Bečanović, ne priliči Vam da obmanjujete javnost. Nadamo se da ćete ubuduće posao u Ministarstvu prosvjete obavljati u cilju unapređenja crnogorskog obrazovanja, a ne njegove opstrukcije", poručili su iz tog resora.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.