Crna hronika

Identifikovani osumnjičeni za nanošenje štete na vozilima ispred hotela 'Porto In'

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor identifikovali su lica za koja se sumnja da su juče, 19. jula 2016. godine u Kotoru, ispred hotela Porto In, načinila štetu na tri putnička motorna vozila.
Identifikovani osumnjičeni za nanošenje štete na vozilima ispred hotela 'Porto In'
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju su S.E, star 24 godine, rođen u Kotoru sa prebivalištem u Švajcarskoj, i U.E, star 23 godine, rođen u Beogradu sa prebivalištem u Tivtu.

Ova dva lica su, kako se sumnja, juče u ranim jutarnjim časovima načinila štetu na tri putnička motorna vozila – Audi A3, VW Golf V i Renault Clio, vlasništvo dva kotoranina i jednog danilovgrađanina, tako što su se kretala po ovim vozilima.

Po prijavi događaja na lice mjesta je izašla ekipa za uviđaje OB Kotor koja je izvršila uviđaj.

Službenici OB Kotor su, na osnovu izuzetih video zapisa i operativnih mjera i radnji, juče identifikovali jedno a danas i drugo osumnjičeno lice.

Ova lica, S.E. i U.E, su pozvana u prostorije OB Kotor gdje su od njih u svojstvu građana prikupljena obavještenja u vezi sa okolnostima događaja.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnog tužilaštvu u Kotoru, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari, a koje se u konkretnom slučaju goni po privatnoj tužbi budući da visina oštećenja po svakom vozilu ne prelazi iznos od 3.000 eura kao i to da vozila nisu u vlasništvu pravnih lica.

Službenici OB Kotor su, shodno odredbama ZKP-a, a na osnovu izjašnjenja tužica, oštećenim licima – vlasnicima vozila ustupili podatke u cilju omogućavanja eventualnog gonjenja ovog djela putem privatne tužbe. 

Portal Analitika