Društvo

UCG: U trećem upisnom roku konkurisalo 59 kandidata

Na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore, u trećem upisnom roku, prijave je podnijelo 59 kandidata. U ovom upisnom roku raspisano je 57 budžetskih i 338 samofinansirajućih mjesta.
UCG: U trećem upisnom roku konkurisalo 59 kandidata
Portal AnalitikaIzvor

Za upis na Biotehnički fakultet podneseno je 9 prijava, Ekonomski (Bijelo Polje) 8, Fakultet dramskih umjetnosti 2, Pomorski 6, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 6, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 6, Filološki 6, Građevinski 2, Mašinski 6, Metalurško-tehnološki 5, Muzičku akademiju 2, a na Prirodno-matematički fakultet jedna prijava.

Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biće organizovano u četvrtak, 21. ju9+la 2016. godine.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se u petak 22. jula 2016. godine prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa subotom, 23. jula 2016. godine.

Četvrti upisni rok biće raspisan početkom septembra, najavljeno je iz Univerziteta Crne Gore. 

Portal Analitika