Politika

DPS Berane: Koalicija „Zdravo Berane“ da skrati svoj mandat

Trinaesta sjednica Skupštine opštine Berane, koja je prekinuta na samom početku, potvrdila je da Koalicija „Zdravo Berane“ više ne funkcioniše, saopšteno je Portalu Analitika iz OO DPS Berane.
DPS Berane: Koalicija „Zdravo Berane“ da skrati svoj mandat
Portal AnalitikaIzvor

- Nezadovoljstvo građana zbog neispunjavanja predizbornih obećanja od strane beranske vladajuće koalicije prenijeto je i u lokalni parlament, gdje jedan dio odbornika ne želi više da podržava ovakvu vlast i da učestvuje u daljem urušavanju sopstvenog grada. Kao što se pokazalo, nekompetentnost u vršenju vlasti je kulminirala ovoga ljeta, što je dodatno potvrdilo argumente Demokratske partije socijalista da je, od samog starta, Koalicija „Zdravo Berane“ nespremna i nesposobna za vršenje vlasti, odnosno za vodjenje grada.  Nefunkcionisanje lokalnog parlamenta i te kako će uticati na razvoj našeg grada. Evidentno je da će ova godina biti obilježena nizom nerealizovanih projekata što će značajno uticati na standard građana i na poboljšanje njihovog života- navedeno je u saopštenju.

S obzirom da je sjednica Skupštine opštine Berane odložena do daljnjeg, u beranskom DPS-u vjeruju da će Koalicija „Zdravo Berane“ iskoristiti taj period da "nastavi rad na projektima koje im je ostavila Demokratska partija socijalista, kada već svojih nemaju".

-DPS se ne raduje ničijem neuspjehu, ali je svima jasno da funkcionisanje ovakve vlasti u Beranama šteti svim građanima, pa zato očekujemo da lokalna vlast konačno napravi jedan proaktivan potez, da će skratiti svoj mandat i da će raspisati lokalne izbore za 16. oktobar, zajedno sa parlamentarnim izborima- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika