Fudbal

Nova pravila PL – crveni za sukob sa sudijom!

Čelnici Premijer lige konačno su odlučili da stanu na put igračima koji sve češće ulaze u verbalne sukobe sa sudijama.
Nova pravila PL – crveni za sukob sa sudijom!
Portal AnalitikaIzvor

Zbog toga je donesen novi zakon kako bi se spriječilo “nedopustivo ponašanje” igrača i menadžera u engleskom fudbalu. U saopštenju Premijer lige, Engleske fudbalske lige i Fudbalske asocijacije Engleske, navedeno je da je takvo ponašanje dostiglo neprihvatljiv nivo.

Od ove sezone crveni kartoni će biti pokazivani igračima koji uđu u sukob sa sudijama, vrijeđaju ih i gestikuliraju ka njima. Takođe, u prostoru đe se nalaze menadžeri i tehničko osoblje kazne će biti rigoroznije nego do sada. 

U najjačem fudbalskom takmičenju na Ostrvu, nijedan igrač nije isključen zbog vrijeđanja sudija u posljednjih pet godina. Međutim, predsjednik Premijer lige Ričard Skadamor rekao je da već neko vrijeme postoji bojazan da su igrači prešli granicu. 

“Naš kolektivni cilj jeste da se ovakvo ponašanje više ne toleriše. Stvari se dogode u uzavrelom trenutku prilikom brzog i takmičarskog fudbala. I dalje hoćemo da vidimo strast, navijače koji uživaju i želju, ali igrači i menadžeri moraju da budu svjesni da određena linija ne smije da se pređe”, rekao je Skadamor. 

B92

Portal Analitika