Svijet

Islamisti vičući ''Alahu ekber'' odsjekli glavu dječaku od 11 godina

Pripadnici grupacije Nour al-Din al-Zenki, koja se u Siriji bori protiv Asada, odsjekli su glavu dječaku starom 11 godina, sve to snimili i snimak postavili na internet.
Islamisti vičući ''Alahu ekber'' odsjekli glavu dječaku od 11 godina
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku, koji iz razumljivih razloga nećemo prikazati, vidi se kako monstrumi viču “Alahu ekber”, a zatim i kako jedan od njih uzima mali nož i odsjeca djetetu glavu, dok ostali viču i raduju se. Dječaka su militantni islamisti uhvatili u sjevernom dijelu Alepa, a optužili su ga da špijunira za suparničku al-Quds brigadu, koja se bori za Asada. 

Na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se kako dječak plače, dok ga fanatici drže za vrat, a zatim se vidi i kako ga jedan od njih šamara. Dijete je prepuno modrica i odjeća mu je iscijepana, pa se pretpostvalja da je mučen prije pogubljenja. Dječaka su zatim oborili na pod kamioneta u kojem je snimljen video, i onda su počeli da ga ubijaju. Dječakov dželat zatim pozira sa odsječenom glavom djeteta, a na kraju je stavlja na djetetovo tijelo i skače sa kamioneta.

Portal Analitika