Fudbal

Uspješna partija Bojana Prelevića na međunarodnom turniru

Završen je međunarodni turnir City kids Polino 2016 koji je održan na terenima FK Igalo i okupio veliki broj ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i mnogo talentovanih dječaka.
Uspješna partija Bojana Prelevića na međunarodnom turniru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mladi fudbaler Bojan Prelević je na poziv FK Crvena Zvezda igrao za generaciju 2006. i bio više nego uspješan. Naime, na utakmicama protiv Orjena i Talenta Hrvatska pružio je fenomenalne partije i postigao na oba meča po het trik, a takođe je postigao vodeći gol i protiv Sportinga u meču koji je donio zlatni trofej pobjednika ovog turnira u generaciji 2006.

b01

Iskoristio je svoju šansu i uslijediće novi poziv po riječima direktora omladinske škole Crvene Zvezde Dragana Mladenovića koji je sve utakmice otpratio uživo i bio veoma zadovoljan umijećem Prelevića.

b1

Bojan se prošle sezone okitio titulom prvaka Đetić lige i zvanjem najboljeg igraca i strijelca, a ove titulom vicesampiona ali i ono najznacajnije na Trofeju Podgorice njegova generacija je na velikom terenu osvjila zlato, a on najbolji strijelac sa čak 16 golova. Taj skor je imao i i isto priznanje naj strijelca u januaru na velikom medjunarodnom turniru Dadex 2016. Zatim je uslijedio veliki uspjeh na kampu Reala u Mostaru i uslijediće odlazak na zavrsni test u Madridu krajem avgusta, što je svakako jos jedan veliki uspjeh za nase prostore.

b3

U aprilu je sa reprezentacijom Đetic lige srednje regije osvojio drugo mjesto u Splitu - Omiš, a on proglašen za najboljeg igrača Dalmatinko kupa. Ligaški dio je završio na prvom mjestu kao i jesenji sa svojim Kalcom, ali titula je nesrećno izmakla u poslednjim kolima.

b5

Bojan je ukupno za dvije generacije za koje igra 2006. i 2005. postigao čak 122 gola i tako prestigao svoj i regionalni rekord iz prošle sezone od 116 golova, a ukupno je za ove dvije ipo sezone postigao čak 610 golova u svim utakmicama u njegovoj mladoj karijeri na svim takmičenjima.  

b4

U novembru je boravio u internatu Atalante i postigao na tri utakmice 11 golova i njegove igre skauti koji su ga i odveli tamo kao i Njemačkoj konstantno prate i saradnja je u toku i poslije Madrida znaće se i ime budućeg kluba u kojem će Bojan nastaviti usavršavanje. Bojan je da dodamo zavrsio četvrti razred OŠ “Štampar Makarije” i dva puta zaredom je proglašavan u najbolje učenike osnovnih škola Crne Gore iz znanja sporta, nauke i umjetnosti.

b6

Njegov matični klub je FK Kalćo gdje je započeo sa treninzima u avgustu 2013. kad je isti i osnovan. Nastupio je sa sa tek napunjenih 7 godina na kampu Rome u 2013. godini i čak na 5 kampova Partizana u 2014 godini.

Portal Analitika