Turizam

Počelo sa radom pribojsko odmaralište u Sutomoru

Poslije trogodišnje rekonstrukcije i uloženih 17 miliona dinara, pribojsko dječje odmaralište u Sutomoru ponovo radi, javlja RTS. Kako kažu, to svjedoči o ispravnosti odluke da se odmaralište ne otuđi ili izda u zakup. Na radost Pribojaca, ponovo radi po principima na kojima je i osnovano prije skoro pola vijeka – jeftin, a kvalitetan smještaj i pun pansion.
Počelo sa radom pribojsko odmaralište u Sutomoru
Portal AnalitikaIzvor

Boravak je besplatan za najbolje đake, a na predlog Centra za socijalni rad, i za one mališane koji more još nisu imali priliku da vide.
 
Dok se grupe smjenjuju, mališani koji odlaze nevoljno se rastaju sa morem, pogotovo oni koji su slanu morsku vodu okusili prvi put.

Zoran Polić, direktor pribojskog Centra za socijalni rad, kaže da su to djeca koja su svojim ukupnim ponašanjem, uspjehom u školi, zaslužila da budu na moru. "Mislim da je bio prelijep ovaj prvi njihov susret sa morem", kaže Polić.
 
Kompletnom rekonstrukcijom, ruinirano odmaralište postalo je udobno zdanje – svaka soba sa kupatilom, klimom, TV-om. Obroci se pripremaju sa posebnom pažnjom, a o djeci se staraju vaspitači i ljekar.
 
“Nije ideja da zaradimo, ovo je konačno realizacija zamisli da odmaralište u Sutomoru bude vikend-kuća svih građana Priboja", istakao je zamjenik predsjednika opštine PribojSaša Vasilić.
 
Da bi Priboj opet imao svoj dom na 250 kilometara udaljenom dijelu Jadrana, i da bi u njemu uživala sva djeca sa Lima, iz budžeta su izbačena nepotrebna svečarenja i smanjeni troškovi opštinske uprave. Dobit je očigledna i novcem nemerljiva.


"Nama su djeca najpreča, njima posvećujemo svu našu pažnju, a jako su dobra djeca", istakla je profesorka fizičkog vaspitanja Dženita Alimanović.
 
U prvoj sezoni rada, poslije dugogodišnje pauze, pokazalo se da je i uz cjenu od 12.000 dinara i plaćanje na četiri rate za pun pansion, prevoz i osiguranje, odmaralište – održivo.
 
Posle ljeta, očekuje i ostale Pribojce: od penzionera do sportista – i opet po najnižim cjenama. (Bar info)

Portal Analitika