Svijet

Najgori slučaj čedomorstva: 14 godina za smrt četiri bebe

Žena optužena za ubistvo u jednom od najgorih slučajeva čedomorstva u Njemačkoj, osuđena je na 14 godina zatvora za ubistvo četiri bebe.
Najgori slučaj čedomorstva: 14 godina za smrt četiri bebe
Portal AnalitikaIzvor

Četrdeset petogodišnja Andrea Gepner osuđena je za ubistvo četiri novorođene bebe koje su pronađene uvijene u peškire i plastične kese, javio je AFP.

Njen suprug Johan Gepner (55) oslobođen optužbi za saučesništvo što nije spriječio ubistva koja su izvršena između 2003. i 2015. godine. 

Tužilaštvo je pred sudom u Koburgu tražilo doživotnu kaznu za Andreu Gepner koja je u prvi mah uhapšena pod sumnjom da je ubija čak osam svojih beba. 

Njihova tijela su pronađena u njenom domu u malom bavarskom gradu po dojavi komišije. 

Tužilaštvo međutim nije moglo da podigne optužnicu za preostale četiri bebe jer je utvrđeno da je jedna rođena mrtva dok su tijela ostalih bila u poodmaklom stanju raspadanja tako da nije bilo jasno da li su bile žive prilikom rođenja. 

Predsedavajući sudija Kristof Gilot objasnio je svoju presudu time da se mora učiniti pokušaj da se "shvati ovakvo ponašanje". 

Andrea Gepner je na suđenju priznala da je ubila nekoliko beba tako što bi ih rodila a zatim uvila u peškir i ugušila a potom krila u plastičnoj kesi ili kutiji u stanu. 

Supružnici su svako u brak doveli po dvoje djece i imali su još troje zajedničke djece. Iako nisu željeli drugu djecu nisu koristili kontracepciju i Andrea Gepner je tokom deset godina bila gotovo neprestano u drugom stanju.

Portal Analitika