Društvo

Bečanović: Bošković obrazovni sistem pretvara u glasačku mašinu DPS-a

Iz saopštenja g. Boškovića, koji trenutano obavlja funkciju ministra prosvjete bez ijednog radnog dana u prosvjeti, saznajemo da je Veselin Pićurić egzemplarni primjerak vaspitača i prosvjetnog radnika, koga sam ja uvrijedila. Neka što sam uvrijedila uzoritog pedagoga, nego sam i sve nezakonito postavljene direktore izvrijeđala, a posebno onoga koji ih je postavljao, saopštila je Tatjana Bečanović, članica Koordinacionog odbora URA i predstavnica opozicije sa posebnim ovlašćenjima u Ministarstvu prosvjete.
Bečanović: Bošković obrazovni sistem pretvara u glasačku mašinu DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakla da preporučuje Boškoviću da pažljivo pročita sve one zakone koje je prekršio pretvarajući crnogorski obrazovni sistem u glasačku mašinu DPS-a.

- Što se tiče mojih ingerencija, koje polako, ali sigurno postaju njegova opsesija, neka prelista sve one naloge za plaćanje na koje stavljam supotpis. Čak će i njemu biti jasno da gdje god odobravam finansijska sredstva iz budžeta, to spada u moje ingerencije – od učeničkog standarda do plata prosvjetnih radnika. Nažalost, pravo da smjenjuje i postavlja direktore ima gospodin Bošković, zato sam njemu i uputila zahtjev za razrješenje, uzalud. Jer da ja imam to pravo, direktori poput Veselina Pićurića ne bi mogli da vode škole – saopštila je Bečanović.

 

Portal Analitika