Politika

DF: Ukidanje prenosa zasjedanja gušenje slobodne riječi

Zahtjev da se ukinu direktni prenosi zasjedanja Skupštine pokušaj je da se i definitivno uguši slobodna riječ u Crnoj Gori i dovrši projekat uvođenja zemlje u stanje jednoumlja, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).
DF: Ukidanje prenosa zasjedanja gušenje slobodne riječi
Portal AnalitikaIzvor

„Horski zahtjev Demokratske partije socijalista (DPS), NATO ambasada i sa njima povezanih medija i NVO, kao i bivše opozicije da se ukinu direktni prenosi zasijedanja Skupštine, pokušaj je da se i definitivno uguši slobodna riječ u Crnoj Gori i da se dovrši projekat uvođenja zemlje u stanje jednoumlja“, naveo je funkcioner DF-a Jovan Vučurović.

Prema njegovim riječima, kao izgovor za tu, kako je rekao, sramnu akciju, koristi se činjenica da su raspisani parlamentarni izbori.

„A na takozvanom javnom servisu iz noći u noć nastupaju neki sumnjivi likovi za koje niko nije glasao i koji se predstavljaju lažno kao eksperti, a u suštini su samo eksponenti prve i druge familije i nepogrešivo nakačeni na kasu NATO ambasada“, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Vučurović je kazao da, umjesto da se njima zabrani nastup na javnom servisu, a ako imaju političke ambicije da se kandiduju na izborima, oni nezasluženo drže lekcije svima, radeći za one koji su iznajmili njihove mizerne usluge.

„Građani sve to vide, a mi ne želimo da to prećutimo, nego hoćemo da upozorimo javni servis da radi posao zbog koga i postoji, a ne da se obračunava sa DF-om i da slijepo služi interesima DPS-a i ovima koji „po dubini“ podržavaju režim“, dodao je on.

Vučurović je ocijenio da se Crna Gora mjesecima nalazi „pod terorom medija, režimskih i „nezavisnih“, koji su odlučili da podržavaju takozvanu vladu izbornog povjerenja, a naročito se na udaru cenzure i komunističkih metoda propagande nalazi DF kao jedina opoziciona snaga“.

„Ne postoji smisleni razlog da se ukinu prenosi zasjedanja, ali takvim rigidnim potezom se od javnosti želi sakriti rasprava o najvažnijim problemima sa kojima se suočavaju građani Crne Gore, a za koje aktuelna vlast nema rešenja“, smatra on.

Ujedno se, poručio je Vučurović, želi spriječiti raskrinkavanje lažne opozicije koja se „udobno, „po dubini“ smjestila unutar režima i nije povukla nijedan potez u pravcu obezbjeđivanja uslova za pravične izbore, niti ima namjeru“.

„DPS i njegovi sateliti iz Demosa, URE, Socijdemokratske partije i Pozitivne nemaju rešenje za argumentovanu, oštru i nepokolebljivu borbu DF-a i zato se spas traži u cenzurama, zabranama, u primjenjivanju metoda za koje se mislilo da „stanuju“ u pedesetim godinama prošlog vijeka“, saopštio je on.

Taj pokušaj, kazao je Vučurović, koliko je relikt prošlosti, toliko i pokazuje veliki strah režima i satelita od beskompromisne politike DF-a .

„Koja će se nastaviti i koju ne mogu spriječiti jedan odlazeći diktator i oni koji su ga, po nalogu ambasade Sjedinjenih Američkih Država, spasili od pada u oktobru prošle godine, kao i ulaskom u njegovu vladu, prije skoro tri mjeseca. DF ima plan i odgovor za svaku podlost i igru režima, pa i za medijsku izolaciju kojoj smo izloženi skoro godinu dana“, zaključio je on.

MINA

Portal Analitika