Abiznis

Žugić: Propadne li ponuda, od Buljarice ćemo dobijati samo komarce

Ukoliko propadne ponuda kompanije CDC International Corporation, plašim se da ćemo od Buljarice dobiti samo komarce, kazao je Dnevnim novinama Radoje Žugić, predsjednik Tenderske komisije za Buljaricu.
Žugić: Propadne li ponuda, od Buljarice ćemo dobijati samo komarce
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru za Dnevne novine doskorašnji ministar finansija rekao je da pravni tim Tenderske komisije trenutno ocjenjuje formalnu ispunjenost ponude, na njenom prihvatanju raditi vrlo efikasno i transparentno ukoliko se utvrdi da je ispravna.

"U ovom momentu, pravni savjetnik i tim pravnih stručnjaka radi na ocjeni formalne ispunjenosti ponude. Nakon toga, idemo prema nadležnim institucijama, potpuno transparentno Savjet za privatizaciju, Vlada, Skupština”, istakao je Žugić.

On je preporučio kritičarima da, kad već imaju za sve rješenje i kad su tako sposobni, nađu novog investitora pod približno jednakim uslovima.

"Ako to ne mogu, neka ne koče investiciju koja će značajno uticati na kvalitet života. Jer, ukoliko propadne ova ponuda, plašim se da ćemo od Buljarice dobiti jedino komarce”, upozorio je Žugić.

Ponuda katarske kompanije CDC International Corporation, koja je otvorena u ponedjeljak, jedina je pristigla na međunarodni tender za valorizaciju Buljarice. Na tenderu je ponuđena prodaja oko 4,9 miliona kvadrata zemljišta u opštinama Budva i Bar, po minimalnoj cijeni od 108,76 miliona eura. U dugoročni zakup se davalo zemljište u zoni morskog dobra, po cijeni od dva eura po kvadratu, odnosno 1,77 eura za kvadrat u akvatorijumu. (Dnevne novine)

Portal Analitika