Abiznis

Knežević: Do oktobra bi u Metalac uložili dva miliona eura

Termohem, koji posluje pod grupom ZK Termohem, planira da samo u ovoj godini uloži dva miliona eura u nikšićki Metalac, izjavio je vlasnik i predsjednik odbora direktora ZK Termohema inžinjer Zoran Knežević.
Knežević: Do oktobra bi u Metalac uložili dva miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

- Kada se posmatra ponuda Termohema u cjelini, dobija se jasnija slika i otuda naše mišljenje da je ponuda veoma dobra. Pretpostavljamo da su i bivši radnici Metalca sagledali kompletnu ponudu – rekao je Knežević u intervjuu za Pobjedu.

On je naveo da je, osim ponu-đenog iznosa od 330.000 eura, spreman da u cjelini isplati priznata i potvrđena potraživanja bivših radnika Metalca, što u zbiru iznosi gotovo milion eura.

 - To nije obaveza iz tendera i to namjeravam da učinim na dobrovoljnoj osnovi, jer taj problem postoji već duže vrijeme i svjestan sam da bi time u mnogo mirnijoj atmosferi mogli da se okrenemo procesu rada i planiranju proizvodnje. Rješavanjem tog problema Termohem dobija zadovoljne i motivisane radnike, a lokalna samouprava, pa i Crna Gora, zapošljavanje u sredini u kojoj je nezaposlenost izražen problem – naveo je Knežević i istakao da, ako se tome doda investicija za pokretanje te proizvodnje, jasno je da se priča o sumi od oko dva miliona eura u 2016. godini.

- Ukoliko se moji planovi obistine, već u narednim godina ma, dakle 2017, 2018. i 2019. dodatno bi investirali značajna sredstva sa obaveznim ulaganjima u održavanje opreme. Iz svega ovoga postaje jasnije da imamo ozbiljnu namjeru da u Metalcu pokrenemo proces rada i u budućnosti očekujemo da se radi punim kapacitetom i sa savremenijom tehnologijom. Mislim da su bivši radnici Metalca upravo to prepoznali – kazao je Knežević.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika