Crna hronika

Savić i Milovanović priznali krivicu, firma da vrati šest miliona

Budvanskom biznismenu Branislavu Saviću, vlasniku kompanije ,,Gugi komerc“ i izvršnom direktoru tog preduzeća Dragoljubu Milovanoviću, juče je ukinut pritvor nakon što su potpisali sporazum sa Specijalnim tužilaštvom o priznanju krivice u budvanskim predmetima ,,Krapina, Bulevar i Jaz“.
Savić i Milovanović priznali krivicu, firma da vrati šest miliona
Portal AnalitikaIzvor

Detalji nagodbi

Prema saznanjima Pobjede, ugovorom je predviđeno da kompanija ,,Gugi komerc“ vrati šest miliona eura u budžet države, zbog štete koja je nastala u nekoliko poslova.

Milovanović i Savić su, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, potpisali dva sporazuma o priznanju krivice kojima je predviđeno da provedu po godinu u zatvoru.

Pregovori Savića i tužilaštva o sporazumnom priznanju krivice trajali su više od dva mjeseca. Savić je uhapšen 19. februara, a Milovanović 25. avgusta prošle godine.

Sporni poslovi

Istražitelji su od avgusta prošle godine provjeravali po kom osnovu su firmi ,,Gugi komerc“ dodjeljivani poslovi izgradnje, sanacije, rekonstrukcije, pa i čišćenja puteva i terena. Prije osam godina, opština Budva sklopila je ugovor sa firmom ,,Gugi komerc“ o izgradnji četiri trake od Pošte do Sajma, po cijeni od skoro 3.000.000 eura. Samo devet mjeseci kasnije, u novembru 2008. godine, opština Budva i izvođač ,,Gugi komerc“ potpisali su ugovor o dodatnim radovima na bulevaru od Pošte do Sajma. Ugovorena cijena ,,dodatnih i završnih radova“ viša je od 4.500.000 eura. Potpisnici ugovora su tadašnji predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača i izvršni direktor ,,Gugi komerca“ Dragoljub Milovanović.

Izgradnja četiri trake dužine oko kilometar i njihova ,,dorada“ opštinu su koštale 7.500.000 eura. Kuljača je za vrijeme mandata sve poslove sklapao sa firmom svog kuma Branislava Savića.

Osim za ovaj posao, Savić se pod lupom tužilaštva našao i zbog poslova izgradnje platoa na Jazu, kojim je opština oštećena za više od dva miliona eura i izgradnje seoskog puta za Krapinu, gdje je nastala šteta procijenjena na 1,1 milion.

Potpisnici ovih ugovora su Kuljača i Milovanović.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika