Društvo

Najstarija Novljanka proslavila 105. rođendan

Najstarija Novljanka, Pola Mitrović iz Bijelskih Kruševica, iz zaseoka Kalimož, napunila je danas 105. godina. Njena mlada prijateljica, Dragana Vodovar sa majkom Stankom, vrlo često je posjećuje u Domu starih u Risnu.
Najstarija Novljanka proslavila 105. rođendan
Portal AnalitikaIzvor

Za rođendansku proslavu pobrinule su se one, rođaka Sofija koja živi u Domu sa Polom i koja je 12. jula proslavila 86. rođendan. Ali tu je stalno i ljubazno osoblje Doma, a sjetile su se njenog rođendana i članice NVO Bonaca iz Zelenike.

“Baka Pola je i dalje krepka, raspoložena starica. Razgovara smisleno sa svojim gostima, za što joj godine nijesu velika prepreka. Još je puna duha i raduje se proslavi rođendana uz cvijeće, tortu i druge poklone. A najviše je raduje posjeta. “ priča Stanka Vodovar:

pole-mitrovic-105-godina-2-560x420

“Prijatelji smo preko 30 godina. Mi živimo u Bijeloj i svakih osam dana posjećujemo Polu. Ona je odlično. Lijepo govori, mada malo slabije čuje, pa joj polako treba govoriti. Vidimo da se lijepo ovdje staraju o njoj. Dolazimo iz čiste ljubavi prema starici koja dobro nosi svoje godine i voli život.”kaže nam Stanka.

Lijepa starica Pole se nikada nije udavala, iako joj je sedam prosaca zakucalo na vrata. Bila je ljepotica, pa je i interesovanje momaka bilo veliko, ali svima je rekla “ne” .

„Sudbina je to”, kazala je Sofija. Polin brat je otišao u Australiju gdje je živio i imao potomstvo, a sestra joj se udala u Boki. Pole je živjela sa roditeljima, a kada su oni umrli ostala je sama.

radiojadran

Portal Analitika