Abiznis

Demokrate: Obradović pokušava da skrene pažnju sa neodgovornog gazdovanja

Obradović je danas saopštio da projekat u kojem je država vlasnik, a kompanija Domen ovlašćeni agent registracije .me domena najbolje privatno-javno partnerstvo koje postoji u Crnoj Gori, dok Demokrate kažu da Obradović nastavlja redovnu praksu “Prve familije, i sa njom povezanih lica” da svakoga ko ukaže na primjere otimanja državne imovine, proglase za neprijatelja države.
Demokrate: Obradović pokušava da skrene pažnju sa neodgovornog gazdovanja
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Demokrata prenosimo integralno:

“U najboljem maniru Mila Đukanovića, njegov povjerenik za prljave poslove, gospodin Oleg Obradović, pokušava da skrene pažnju sa glavne teme o Vladinom neodgovornom gazdovanju društvenim dobrom ogromne vrijednosti kakav je nacionalni „.me" domen, navodeći kako Demokrate žele da izmjeste upravljanje ovim nacionalnim dobrom u neku drugu državu.

Nama je jasno da, pored brojnih afera, Obradović ne želi da mu se pod nogama otvori još jedan „Telekom". Nakon višegodišnjeg služenja Đukanoviću, zaslužio je gospodin Obradović da mu se, preko gospodina Vujice Lazovića, omogući dodjela nagrade za služenje Milu Đukanoviću. Ovoga puta u višemilionskom iznosu, preko petnaestogodišnjeg ubiranja značajnog dijela prihoda od prodaje nacionalnog ".me" domena.

Glavni moto Obradovića i mentora Đukanovića je da je iz ovog posla i država nešto dobila. U vezi sa tim mi potenciramo pitanje: čime je to Oleg Obradović zaslužio da na 100 EUR neto profita, državi pripada 33EUR, a privatnoj kompaniji Olega Obradovića 16.5EUR, od čega gospodinu Olegu Obradoviću lično 13 EUR. I sve tako 15 godina. Šta je to gospodin Oleg Obradović patentirao da bi imao ovakvu rentu od nacionalnog domena?

Da je moglo i moralo drugačije, i da je država bila sposobna da upravlja nacionalnim ".me" domenom, potvrđuje i dokument Privredne komore Crne Gore koji dajemo javnosti na uvid.

dokument-privredna-komora

Iz tog dokumenta se jasno vidi da je mišljenje Privredne komore još 2006. godine bilo da će se davanjem domena na administriranje neprofitnoj organizaciji kakva je Univerzitet Crne Gore doprinijeti razvoju informatike, telekomunikacija i Interneta u Crnoj Gori.

Međutim, gospodin Obradović je, po nalogu svog mentora, između dobrobiti države i Univerziteta Crne Gore, čiji je profesor sa jedne, i višemilionskog ličnog profita sa druge strane, izabrao milione. Pri tome od javnosti pokušava da sakrije koliko će miliona iznositi njegov profit.

Podsjećamo gospodina Obradovića, Demokratama niko nikada nije pucao u noge, mi nemamo formalne i neformalne šefove i mi nemamo drugu državu, osim Crne Gore. Crna Gora nije Oleg Obradović, nije Vujica Lazović i nije Milo Đukanović. Crna Gora je država svih nas, a vi je, gospodine Obradoviću, uz pokroviteljstvo gospode Mila Đukanovića i Vujice Lazovića, unazađujete i pljačkate. Crna Gora vama služi da se njome pokrijete kada vas neko uhvati sa rukama u tuđem džepu, a mi želimo da služimo Crnoj Gori. Samo ljudi iz sumnjivih krugova oko Prve familije žele da se Crnom Gorom upravlja izvan Crne Gore, ali vam to neće poći za rukom. Demokrate će sve uraditi da se Crna Gora istrgne iz vaših ruku i da se Crnom Gorom upravlja samo iz legitimnih instistucija Crne Gore. Zato smo i dostavili gospodinu Stankoviću informacije o djelovanju povezane grupe lica iz Vlade i privatnog biznisa, zbog ozbiljne sumnje da su državi nanijeli višemilionsku štetu. Upravo u tome je razlika između nas i vas.”

Portal Analitika